Kombucha: Her er gået noget galt
Kombucha er er drik lavet på gæret te, og hos nogle af de testede kombuchaer, har smagen og alkoholprocenten udviklet sig i en uheldig retning.

Kombucha er et levende produkt
Kombuchaen får sin smag gennem en gæringsproces ligesom vin og cider, hvor noget af sukkeret i sødet te omdannes til alkohol.
Hvor meget af sukkeret, der så at sige spises af gær- og bakteriekulturen, er med til at afgøre, hvordan kombuchaen smager.
Når gæringsprocessen fortsætter en smule efter at drikken er kommet på flaske, udvikler der sig en smule kulsyre.
Test af kombucha
Forbrugerrådet Tænk har testet 8 forskellige kombucha med ingefær. I vores kombucha test har 4 smageksperter blindsmagt drikkene, og vi har målt alkoholprocenten på laboratorium.
Vores test viser, at ikke alle kombuchaer smager lige godt, og nogen har problemer med at alkoholprocenten er for høj.
Smager bare som sød iste
En af kombuchaerne smager som om, at den slet ikke har været gennem en gæringsproces, og at det bare er den rene, søde te, som drikkes.
The Gutsy Captain Kombucha indeholder ingen kulsyre overhovedet, og den er meget sød.
Smagen minder ifølge testsmagerne overhovedet ikke om kombucha, men derimod om almindelig, sødet iste.
Ingefær eller citron kan heller ikke fornemmes i smagen, der i stedet overdøves af fersken.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Her er den bedste havredrik
Den bedste havredrik i Forbrugerrådet Tænks test af 6 havredrikke har en ren smag af havre med en naturlig og god sødme.

Disse alkoholfrie øl smager bedst
Udvalget af alkoholfrie øl vokser. Derfor har vi testet 16 forskellige alkoholfrie øl, og vi peger på to som er Bedst i Test, og en øl, som vi synes er et godt valg.

Øl uden alkohol: Hvornår må den kaldes alkoholfri?
Selv om navnet antyder det, kan du ikke være sikker på, at der ikke er alkohol i din alkoholfrie øl – og det er ikke altid tydeligt på emballagen, hvad alkoholprocenten er.