Forbrugerrådet Tænk har testet 8 kombucha med ingefær
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Kombucha: Her er gået noget galt

Kombucha er er drik lavet på gæret te, og hos nogle af de testede kombuchaer, har smagen og alkoholprocenten udviklet sig i en uheldig retning.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 17. maj 2021
kombucha drik med ingefær

Kombucha er et levende produkt

Kombuchaen får sin smag gennem en gæringsproces ligesom vin og cider, hvor noget af sukkeret i sødet te omdannes til alkohol.

Hvor meget af sukkeret, der så at sige spises af gær- og bakteriekulturen, er med til at afgøre, hvordan kombuchaen smager.

Når gæringsprocessen fortsætter en smule efter at drikken er kommet på flaske, udvikler der sig en smule kulsyre. 

Test af kombucha

Forbrugerrådet Tænk har testet 8 forskellige kombucha med ingefær. I vores kombucha test har 4 smageksperter blindsmagt drikkene, og vi har målt alkoholprocenten på laboratorium.

Vores test viser, at ikke alle kombuchaer smager lige godt, og nogen har problemer med at alkoholprocenten er for høj.

Smager bare som sød iste

En af kombuchaerne smager som om, at den slet ikke har været gennem en gæringsproces, og at det bare er den rene, søde te, som drikkes.

The Gutsy Captain Kombucha indeholder ingen kulsyre overhovedet, og den er meget sød.

Smagen minder ifølge testsmagerne overhovedet ikke om kombucha,  men derimod om almindelig, sødet iste.

Ingefær eller citron kan heller ikke fornemmes i smagen, der i stedet overdøves af fersken.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?