Hummus: Disse er Bedst i test | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Hummus: Her er de bedste

10 hummus på køl er testet for indhold af skadelig mikrobiologi og smag. Se de bedste hummus her.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 3. august 2020
Hummus bedst i test

Hummus er en oldgammel enkel ret

Hummus er en klassisk mellemøstlig dip lavet af kikærter, tahin, hvidløg og citron og typisk krydret med spidskommen.

Hummus er en vegansk ret, og du kan både laven den selv derhjemme og købe den på køl i en lang række varianter.

Forbrugerrådet Tænk har valgt 10 klassiske hummus fra køledisken i supermarkedet og bedt 3 smagseksperter om at vurdere smagen. 

På laboratorie er de 10 slags hummus undersøgt for indhold af problematisk mikrobiologi så som bakterier. 

Stor forskel i smagen på hummus

Hummus skal udover kikærter og tahin, som er en pasta lavet af sesamfrø, tilsættes noget syre. 

Citronsaft er det almindelige at bruge, men i de testede hummus var der også brugt eddike, mælkesyrebakterier eller natrium-acetat, som er et surhedsregulerende middel.

Smagen bliver i meget høj grad påvirket af den tilsatte syre, og syrligheden var med til at ødelægge smagsoplevelsen i flere af de testede slags hummus. 

Enkelte færdiglavede slags hummus begejstrerede de 3 smagseksperter.

Disse hummus har vi testet

Forbrugerrådet Tænk, har indhøbt 10 færdiglavede hummus. Hummusen er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af udvalget af frisk hummus på køl.

Smagseksperterne, som har blindtestet smagen, består af lektor og fødevarekandidat Michael René, kogebogsforfatter og lærer Carsten Lunding samt forfatter og kok Christine Bille.

Vi har testet følgende hummus: Chef select, Coop Smag forskellen, Deli drengene, Delikatessen, Delikato, Irma Økologisk, Løgismose, Mad&Vin, Rema 1000, Vores tapas

Hummus: Disse er bedst i test

2 hummus fra testen får vores anbefaling. De udmærker sig ved at smage godt, og samtidig indeholder de ikke problematisk mikrobiologi som gær, skimmel, E. Coli eller listeria. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?