Sådan brygger du en English breakfast te | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sådan brygger du en English breakfast te

Brygningen af en klassisk og kraftig mørk te som English breakfast te betyder meget for smagen. Få tips til brygning her.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 27. august 2020
Sort te i bøtte klar til at blive brygget i tekande.

Test af English breakfast te 

Den samme te kan smage vidt forskellig alt efter, hvordan den brygges. 

Forbrugerrådet Tænk har testet English breakfast te. Testen undersøger både teen for uønskede stoffer og hvor godt de smager.

Smagstesten kræver en ensartet og rigtig brygning af teen. Her kan du læse hvordan vores eksperter anbefaler brygningen.

Det skal du vide om English breakfast

English breakfast te er typisk en blanding af klassiske mørke teer som assam og ceylon. 

Smagen er kraftig og maltet, og teen rummer typisk noget bitterhed. 

Trækketiden angives oftest fra 2-5 minutter. 

Trækker teen kort tid bliver smagen mindre kraftig og mindre bitter. 

Trækker teen lang tid bliver smagen kraftigere, men også mere bitter. 

Mælk fortynder smagen, og mange foretrækker derfor en kraftig te til mælk. 

English breakfast te skal næsten altid brygges med kogende vand. 

    Løs te er mere kompliceret end tebreve

    Tebreve har den fordel, at mængden af te er afmålt, samt at teen er klar til brygning. 

    Trækketiden og mængden af vand er de to variabler, du kan bruge til at justere smagen. 

    Løs te giver to yderligere variabler: 

    • Mængden af te
    • Bryggemetoden

    Løs te giver mulighed for selv at vælge, om du vil bruge et filter lavet af stof, metal eller papir - eller slet ikke bruger filter. 

    Til en kraftig te som English breakfast te skal du ikke være bekymret om, hvorvidt et papirfilter afgiver smag. 

    4 gode råd til teen

    Hvis du gerne vil brygge en god kop te, så følg disse 4 råd

    • Brug altid koldt, friskt vand.
    • Brug et filter, hvor tebladene har plads til at trække i vandet - pakke ikke teægget med så meget te, at smagen ikke får mulighed for at trække ud i vandet. 
    • Gå ud fra anvisning af mængde te og trækketid, og prøv dig derefter frem.
    • Opbevar den løse te eller tebreve i en lufttæt beholder.