Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Vand i bacon: Det sker der med smagen

Bacon har et vandindhold på helt op til 63 procent, men hvad gør de høje mængder af vand egentlig for smagen? Vi har målt vandindholdet og smagstestet.
Af Lars Nøhr Andresen
9. Maj 2016
Foto: Kim Vadskær

Masser af vand i bacon

Vandindhold på helt op til 63 procent. Ja, for de fleste af de 12 testede bacon er mere end halvdelen af indholdet vand.

Grise består - ligesom mennesker - primært af vand, så det er ikke mærkeligt, at det er meget vand i din bacon, men i nogle tilfælde tilsættes der ekstra…

Bacon er testet for vandindhold og smag

Testen af bacon gennemgår forskellige ting for 12 forskellige pakker bacon. Herunder hvordan bacontyperne smager, og hvor meget vand der er i.

Producenterne sprøjter vand og salt i kød - herunder bacon - for at gøre kød mere mørt og saftigt. Samtidig kommer kødet til at veje mere, så producenten tjener mere per kilo.

Log ind eller bliv medlem og læs her på siden, hvordan vandindholdet påvirker smagen af det testede bacon. Så kan du også se, hvordan de forskellige typer bacon klarer sig i testen.

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb