Titel
Bacon: Sådan vælger du et godt produkt

Hvad er bacon?
Bacon er saltet og ofte røget kød. Klassisk bacon kommer fra grisens bryst.
Bacon kan også komme fra andre dyr. Kalkunbacon er et eksempel på det.
Test af bacon
Forbrugerrådet Tænk testede i 2016 røget bacon. Du kan ikke længere se testresultaterne, da mange af produkterne har skiftet navn, og testresultaterne derfor ikke er opdateret.
Her kan du læse om de konklusioner vi kom frem til, da vi testede 12 forskellige typer bacon.
Testen undersøgte bacon i skriver og i blokke. Vi testede økologisk bacon og konventionel bacon.
3 Smagseksperter og 104 forbrugere blindsmagte den tilberedte bacon. Baconen blev testet for nitrit, nitrat og tjærestoffer på et laboratorium.
Spis bacon med god samvittighed
Vand, fedt og kød – det skal de se efter i bacon
Ingredienserne i bacon er primært vand, fedt og kød - i den nævnte rækkefølge, det vil sige mest vand mindst kød.
Røgsmagen kommer oftest fra rygning over træflis og saltet bliver enten sprøjtet ind i kødet eller kommer fra en lage, som baconen har ligget i.
Læs med, når vi ser på
- Vand i Bacon: Det sker der med smagen
- Fedt: stol ikke på deklarationen
- Nitrit og nitrat: Derfor er det i bacon
Vand i bacon: Det sker der med smagen
Vandindhold i bacon kan godt være højere end 50 procent.
Grise består - ligesom mennesker - primært af vand, så det er ikke mærkeligt, at det er meget vand i din bacon, men i nogle tilfælde tilsættes der ekstra vand.
Nogle producenterne sprøjter vand…
Få fuld adgang til taenk.dk
Bliv medlem for 54 kr./måneden:
-
Find de bedste produkter
-
Undgå at blive snydt
-
Få mere end 150 uvildige test
-
Modtag medlemsmagasin
-
Få hjælp før, under og efter køb