Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan bruger du vakuummaskinen forkert

Vakuummaskinen kan nemt ødelægge dine kager og bær. Men dette trick gør det muligt, at vakuumpakke selv bløde madvarer uden at mase dem.
Af Lars Nøhr Andresen
10. Oktober 2016
Foto: Thomas Dahl

Vakuumposen maser bløde fødevarer

Skrøbelige fødevarer som for eksempel luftige kager, bløde frugter som hindbær eller lignende, har det ikke godt med at blive vakuumpakket i en plastpose.

Posen presser luften ud af kagen, som bliver helt flad. Hindbærrene bliver mast til mos af posen, som det kan ses på billedet.

Nemt trick til vakuumpakning af bløde fødevarer

Vakuumpakning af for eksempel hindbær eller kage kan lade sig gøre, hvis du fryser maden, før du vakuumpakker.

Tricket virker dog kun, hvis du vil fortsætte med at opbevare fødevarerne på frost – hvis du bare gerne vil forlænge holdbarheden på din kage i nogle dage, giver vakuummaskinen ikke meget mening.

Nogle vakuummaskiner har forskellige indstillinger af sugestyrken, som er beregnet til at vakuumpakke mere skrøbelige fødevarer.

Hvilken vakuummaskine skal du vælge?

Vi har testet vakuummaskiner og peger på 6 gode maskiner til vakuumering af kød, fisk, ost og hvad du ellers vil vakuumpakke.

Test: Hvilken vakuummaskine er bedst i test?

 

Test af vakuummaskiner

Forbrugerrådet Tænk har fundet de bedste vakuummaskiner til dig. Testen er for vores medlemmer.

Log ind øverst til højre eller bliv medlem.

Bliv medlem