Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Frituregryde eller airfryer – hvad er bedst?

Airfryers er et alternativ til frituregryden og bruger meget mindre olie. Læs her, hvad du skal vælge, når du vil stege i friture.
Af Tage Majland
9. Juli 2020
friture gryde airfry fritøse varmluft olie
Foto: Getty Images

Varm luft: Kan det erstatte frituregryden?

Vil du lave friturestegt mad som pommes fritter, fiskefillet, forårsruller og dybstegte rejer? Så kan du enten bruge en klassisk frituregryde eller en airfryer.

Klassiske frituregryder – også kaldet fritøser – har en kurv, der sænkes ned i den varme olie.

Airfryer er en særlig type bordovn, der frituresteger med varm luft og en lille mængde olie. Den varme luft cirkuleres rundt om maden og tilbereder den.

Airfry er altså en krydsning mellem stegning og bagning.

Airfryers er et alternativ til frituregryden

Airfryers er blevet mere og mere populære i de seneste år, så der er mange modeller på markedet. Nogle store producenter har helt udfaset frituregryder med olie på det danske marked.

Forbrugerrådet Tænks test viser, at airfryers kan være et alternativ…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb