Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Robotplæneklippere: Skal du have en robot i haven?

Robotplæneklipperen klipper græsplænen selv. Men er det noget for dig og din græsplæne? Læs mere om robotplæneklippere og få overblik over fordele og ulemper.
Af Thorben Bayer
27. Marts 2017
Foto: iStock

Sådan fungerer en robotplæneklipper

Robotplæneklipperen klarer automatisk klipningen af græsplænen. Du skal ikke gøre noget selv og du behøver heller ikke at være til stede. Du skal blot programmere maskinen til at slå græsset på de tidspunkter, du ønsker.

Robotten kører automatisk til den medfølgende ladestation, når den er færdig med at slå græsset, eller hvis den vil lade sig selv op undervejs. Du skal blot sørge for, at ladestationen står tilgængeligt, tørt og ikke for solrigt.

Området som robotplæneklipperen skal køre inden for, afgrænses for de fleste af robotterne af en ledning. Ledningen lægges på jorden eller graves ned rundt om bede og andre forhindringer. Når robotten registrerer ledningen eller rammer en fysisk forhindring, stopper den op og skifter retning.

Hyppige klipninger, hvor kun en smule af græsset klippes af, er det, som en plæne har bedst af, men det er de færreste, der gider at slå græsset tre gange om ugen, men det gider robotten godt.

Robotplæneklipperen kræver lidt løbende vedligeholdelse, men grundlæggende er det en nem og god måde at pleje sin græsplæne på.

Robotplæneklipper: Fordele

Test: Robotplæneklippere

Forbrugerrådet Tænk har testet robotplæneklippere.

Testen kommer på taenk.dk i slutning af marts 2017.

Få besked via vores nyhedsbrev

Her er der mere indhold for dig, som er medlem

Log ind eller køb adgang for at se indholdet

Undgå fejlkøb med vores uafhængige testresultater og anbefalinger.

Sammenlign testede produkter for at finde de bedste til dit behov.

Få gode råd til før, under og efter køb og hjælp til dine rettigheder.