Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Bore- og skruemaskine: Hvilken type skal du vælge?

Hvilken bore- og skruemaskine skal du købe? Og kan du nøjes med én maskine til det hele, eller skal værktøjskassen også rumme andre typer boremaskiner?
Af Lars Nøhr Andresen
12. Marts 2021
Akku-bore-/skruemaskine: Sådan finder du den bedste
Foto: iStock

Find den rigtige bore- og skruemaskine

Bore- og skruemaskinen dækker de flestes gør det selv-behov, og det et af de vigtigste stykker værktøj i dit hjem. Derfor skal den også være god.

Inden du begiver dig hen til byggemarkedet for at købe en boremaskine eller skruemaskine, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig.

Forbrugerrådet Tænk har testet bore- og skruemaskiner. I vores boremaskine test ser vi både på hvor gode maskinerne er til at bore, skrue og slagbore. Kvalitet og holdbarhed er også et vigtigt parameter.

Læs mere: Boremaskine og skruemaskine: Disse er Bedst i test 

Inden du køber boremaskine: Afdæk dit behov

Hvilken type boremaskine du skal købe afhænger af dit behov:

  • Bore- skruemaskinen dækker sandsynligvis dit behov, hvis du bor i lejlighed og hus, og har brug for at løse typiske opgaver som ophængning, samling af møbler, reparere småting og lignende i hjemmet.
  • Boremaskinen er til dig, der har mange og tungere boreopgaver. Bore/-skruemaskinen kan måske godt bore hullerne, men den rigtige boremaskine kører med flere omdrejninger, så opgaven bliver løst hurtigere.
  • Slagboremaskinen eller borehammer er til dig der borer meget i beton. Slagborfunktion fås også i akku-bore/-skruemaskiner, men det er kun få af disse maskiner, der får en bedømmelse på denne funktion på over 'middel'.

Forbrugerrådet Tænks generelle anbefaling, der dækker de flestes behov, er at købe en rigtig god bore- skruemaskine, og så eventuelt en billig borehammer eller slagboremaskine, alt efter hvor meget kraft du har brug for og hvor tit du borer i massive vægge.

Læs mere: Undgå disse bore- og skruemaskiner 

Prøv altid bore- og skruemaskinen før du køber

Før du køber en bore/-skruemaskiner er det en god ide at have den i hånden, så du kan fornemme, om den passer til dig. Dette er især vigtigt, hvis du har særligt store eller små hænder.

Læs også: Sådan passer du på din bore- og skruemaskine

Tjek modelnumre og specifikationer

Bore- og skruemaskiner kommer i mange forskellige udgaver, selv om der er tale om samme model. Derfor skal du være meget opmærksom, når du shopper efter den nye bore- og skruemaskine.

Forbrugerrådet Tænks test af bore- og skruemaskiner viser, at mange modeller har stort set identiske navne.

Forskellige udgaver af modellerne kan dække over, hvad der medfølger af tilbehør, type af oplader, antal af batterier og batteriernes kapacitet.

Hvis produktinformationen mangler, kan du let tro, at du har fundet et godt tilbud, men senere opdage, det var fordi at modellen eksempelvis var uden medfølgende batteri eller at batteriet ikke var helt så kraftigt

Stil disse 9 krav til din nye bore-/skruemaskine

Bore- og skruemaskinen er en vigtig del af et succesfuldt stykke arbejde.

Få 9 krav, som en god maskine skal opfylde. Du får også et tip til ekstrafunktion, du kan overveje, hvis dit behov er til det.

1. Borepatronens størrelse

Vælge en borepatron…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb