Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Elcykel: Derfor skal du købe en

Elcykler fylder mere og mere på vejene. Det er der mange gode grunde til, og måske overvejer du også selv en at købe en elcykel? Men er det noget for dig?
Af Lars Nøhr Andresen
27. Juni 2019
Foto: iStock

Derfor skal du købe en elcykel  - Og derfor skal du lade være

Elcykler findes i flere typer. Der findes i grove træk den almindelige elcykel velegnet til transport rundt i byen. Der findes elcyklen velegnet til pendling eller lettere motion. Der findes også mountainbiken med elmotor, der er god i skoven eller på bakkerne, hvor du får et lille skub op.

Elcykler er i lovens øjne det samme som en cykel, fordi hjælpemotoren kun trækker, når du selv træder i pedalerne. Derfor skal du heller ikke overholde andre regler, end dem, der gælder for cykler. Dog gælder der særlige regler for de såkaldte speed pedelec, som kan køre op til 45 km/t.

Overvejer du en elcykel, får du i denne artikel hjælp til valget. Du får en oversigt over fordele og ulemper, overvejelser om det sundhedsmæssige og overblik over, hvor elcyklen adskiller sig fra den traditionelle cykel.

Hvor langt kan en elcykel køre?

Elcykler sælges typisk med et lithium-ion batteri på 400 wh.

Rækkevidden med et batteri på 400 watt opgives typisk af producenterne til at være på omkring 80 til 120 kilometer cykling med motoren tændt. Ofte vil du opleve en lavere rækkevidde i brug.

Rækkevidden…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb