Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Autostole mellem 1 og 4 år: Sådan vælger du

Autostolen til børn mellem 1 til 4 år skal vende bagud. Men hvad skal der mere til, når du vil finde en god og sikker autostol til dit barn?
Af Tage Majland
22. Maj 2018
Foto: iStock

Autostolen skal passe til barnets størrelse

Børn fra omkring 1 år skal have skiftet deres babyautostole til en ny autostol til bilen.

Loven kræver det, ligesom det er altafgørende for sikkerheden, at autostolen passer til barnets højde og vægt. Derfor skal du også holde øje med dette, og ikke kun barnets alder.

Autostole i Forbrugerrådet Tænks test til børn i mellemgruppen fra cirka 1-4 år findes i både typen, som skal spændes fast med en 3-punktssele, og autostole til montering med fastspændingssystemet isofix.

Se alle de testede stole til mellemgruppen, og hvad du skal vælge

Bagudvendte autostole anbefales

Autostole til mellemgruppen er sikrest, når de vender bagud. Det skyldes, at børnene har et stort hoved i forhold til kroppen, så de er ekstra udsat i den alder.

Sikkerheden er højest, hvis autostole er monteret med isofix.

Selemontering kan også være sikker nok, men risikoen for at montere stolen forkert er større, end når stolen sættes ned i de isofixbeslag, som det kræver at bilen har.

Bagudvendte stole til denne aldersgruppe findes der ikke så mange gode af på det danske marked, men der kommer flere og flere.

Se alle autostole til mellemgruppen, og brug filterfunktionen til at se de bagudvendte

Fremadvendte autostole kan have høj sikkerhed

Fremadvendte autostole kan i testen godt score højt på de overordnede parametre, hvis de er af typen, hvor barnet sidder med en mavepude foran sig.

Mavepude i en autostol fordeler presset på barnet i tilfælde af kollision, så en stol med mavepude er det bedste alternativ til en bagudvendt autostol.

Autostol efter ny standard er Bedst i Test

Bagudvendte autostole er det mest sikre, selv om der endnu ikke finde så mange af dem på markedet.

i-Size hedder den nye standard for godkendelse af sikkerhedsudstyr til børn i biler. Den omfatter kun nye autostole, der fastgøres med isofix-beslag, og standarden skal på sigt erstatte de nuværende godkendelser.

Læs mere om i-Size-standarden, og hvad den betyder for ældre autostole

Se alle autostole til mellemgruppen, og brug filterfunktionen til at se dem med i-Size