Hvordan undgår du myggestik? Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Myg: Sådan undgår du myggestik

Myg er en plage for mange om sommeren. Men du kan nemt undgå myggestik og den irriterende kløe. Her er 5 tips, der hjælper dig med at slippe for myggestik.

Stine Müller · Foto: Getty Images · 4. juli 2017
Kvinde benytter myggespray på sin arm

Brug myggemidler, men vær varsom

Myggemidler virker mod myg, men det er skrap kemi, du skal undgå at få i øjnene, på læberne eller på hudområder med sår/irriteret hud.

Spray eller pumpe skal sprøjtes ned i hånden for at fordele det i ansigtet. Sprøjt ikke direkte ved hovedet.

Duftstoffer er også tilsat mange myggemidler for at forvirre myggene. Duftstofferne er dog parfume, der kan være allergifremkaldende, så prøv at undgå dem.

Tiltrækningen af myg svinger fra person til person på, og dermed også hvor godt hvert myggemiddel virker på os. Afprøv derfor eventuelt forskellige midler.

Huden skal være indsmurt for at undgå stik

Huden, der er smurt ind i myggemiddel, holder myggene væk – men kun der. Myg stikker på områder af huden, der ikke er indsmurt i myggemiddel. Det er ikke nok at smøre dig ind nogle steder og håbe på, at lugten holder myggene helt væk.

Tøj er det bedste myggemiddel

Tøj og anden tildækning er det bedste middel mod stik. Så beskyt mest muligt på den måde, for at mindst mulig hud skal smøres ind i myggemiddel.

Lange bukser og en trøje er en god idé, hvis der er mange myg. Myggene har nemlig sværere ved at nå ind til din hud gennem stof.

Tænk over, hvor du er

Myg er mest aggressive om aftenen og i fugtige områder. Klæd dig godt på og brug myggemidler, hvis du opholder dig i en skov eller ved søer og åer om aftenen.

Små børn bør ikke bruge myggemiddel

Myggemidler anbefales typisk først fra 3-årsalderen. Giv i stedet børnene tøj på med lange ærmer og ben.