Honning: Er det sundere end sukker?
Honning er sødt, men er det sundere at spise honning end at spise sukker?

Honning og sukker har samme kemi
Kemien i sukker og honning er nogenlunde den samme.På trods af at honning er et naturprodukt, der består af frugtsukker, druesukker, mineraler, proteiner.
Honning indeholder cirka 75 procent kulhydrat, mens sukker indeholder 100 procent kulhydrat.
Honnings næringsindhold er ubetydeligt
Preben Vestergaard, ernæringsekspert fra Professionshøjskolen Metropol, forklarer, at næringsindholdet i honning er ubetydeligt lille. I følge ham er der så lille forskel på at spise honning og spise sukker, at man ikke kan sige, at det er sundere at spise honning frem for sukker.
Han opfordrer dog til, at man nyder honning med måde, og at man betragter honning som sukker.
Ingen sundhedsforskel på flydende og fast honning
Sundhedsmæssigt betyder det ikke noget, om du vælger honningen i cremet eller flydende form. Konsistensen på honning er nemlig afhængig af, hvordan honningen er blevet behandlet efter den er høstet.
Sådan opbevarer du honning og flere nyttige tips
Honning er sødere en sukker
Til gengæld kan det have sine fordele at bruge honning i mad i stedet for sukker.
Honning har en sødere smag end hvidt sukker, og det kan betyde, at man kan nøjes med mindre honning end sukker, og at man derfor kan bruge honning til at begrænse den mængde sukker, man spiser.
Spiser man den samme vægt, får man lidt færre kulhydrater fra honningen, fordi den også indeholder vand og andre stoffer.