Disse elcykelmærker anbefaler ejerne| Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse elcykler anbefaler ejerne

Hvor glad er du for din elcykel og vil du anbefale den til andre? Det har vi spurgt 1.309 elcykelejere om. Se, hvilke mærker og typer cykelejerne anbefaler.

Foto: Getty Images · 7. oktober 2021
1300 elcykelejere er kommet med deres erfaringer til elcykler

I Forbrugerrådet Tænk har vi testet elcykler og elcykelmotorer, og vores test viser, at der er forskel på kvaliteten af elcyklerne og deres batterier. Nu har vi spurgt ejerne om deres erfaringer med cyklerne, når de bliver udsat for daglig brug samt vind og vejr

I samarbejde med Danske Seniorer og Cyklistforbundet har vi undersøgt 1.309 cyklisters oplevelser og erfaringer med deres elcykel. Undersøgelsen er ikke repræsentativ for alle danske elcykelejere, da deltagerne selv har meldt sig til at deltage i undersøgelsen.

Ejerne er glade for deres elcykel

Overvejer du at anskaffe dig en elcykel, men i tvivl om du vil blive glad for den, så er ejerne ikke i tvivl. De er generelt set glade for deres elcykel uanset hvilken type de kører på. Der er dog forskel på hvor glade de er for det enkelte mærke.

Nå vi spørger ejerne, hvor glade de er for deres elcykel på en skala fra 1-10, er de fleste glade og tilfredse med deres elcykel, uanset om de ejer en ”almindelig elcykel” eller en mere speciel elcykel som mountainbike eller speed pedelec. Ejerne af ladcykel er lidt mindre tilfredse med deres elcykel.

hvor glad er du får din elcykel på en skala fra 1-10
Andre typer: Mountainbike, racercykel, speed pedelec og 3-hjulet seniorcykel
Almindelig elcykel: Cykel med lav indstigning, høj indstigning, citybike og semi-lavindstining

Mange har haft elcyklen til cykelmekanikeren

Elcykler er mere komplekse end almindelige cykler, og noget tyder da også på, at de går mere i stykker. En stor del af ejerne har nemlig haft deres elcykel forbi cykelmekanikeren.

Cirka en tredjedel af respondenterne i vores undersøgelse har haft deres elcykel til cykelmekanikeren for at få den repareret for fejl, som ikke er punktering af dæk eller andet, som kan tilskrives daglig brug og almindeligt slid.

30 procent af elcykelejerne oplever fejl på cyklen

De hyppigste fejl på cyklen, handler om teknik, der er specifik for netop elcykler. Det er typisk batteriet, kontrolpanelet eller motoren, som er gået i stykker – altså komponenter, som er unikke for netop elcykler. Bremser og gear går også i stykker.

Du skal altså være opmærksom på at elcykler kræver mere vedligeholdelse og skal oftere til cykelmekanikeren, end en almindelig cykel.

Her er de hyppigste fejl – udover punktering:

  • Batteriet: 29 %
  • Kontrolpanelet: 25 %
  • Motoren: 21 %
  • Bremserne: 17 %
  • Gearene: 16 %

Det skal du overveje før du køber elcykel

Selvom to tredje dele af ejerne er glade for deres elcykel og vil anbefale den til andre, så er der alligevel nogle generelle problemer som ejerne oplever.  Når vi spørger ejerne hvorfor de ikke vil anbefale deres elcykel, så er vægt- og batteriproblemer, de primære årsager. Men ejerne peger også på andre problemer, som er værd at overveje og undersøge før du køber en elcykel.

Der er flere årsager til problemer med elcyklen

Læs mere herunder når vi ser på:

  • Disse elcykel-mærker anbefaler ejerne
  • Så holdbare er elcyklerne
  • Centermotor, forhjulsmotor eller baghjulsmotor: Det anbefaler ejerne
  • Ladcykler har oftere problemer med bremserne
  • Elcykler giver problemer i trafikken

Disse elcykelmærker anbefaler ejerne

Det er i særdeleshed to mærker af elcykler, som træder frem, når vi spørger ind til hvor tilfredse ejerne er med deres cykel og i hvor høj grad de vil anbefale dem. Mærkerne er også dem, som har klaret sig bedst i vores test af elcykler og elcykelmotorer.

Vil du læse hele artiklen om elcykler?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om Undersøgelsen af elcykler

Deltagerne i undersøgelsen er fundet via Forbrugerrådet Tænks mærkebank, Danske Seniorer og Cyklistforbundet. Vi har derudover hvervet deltagere via de sociale medier. Undersøgelsen er derfor ikke repræsentativ for alle danske elcykelejere, da deltagerne selv har meldt sig til at deltage i undersøgelsen.

Af de 1.309 der deltog angav 1.156 der har elcykel, 128 der har flere elcykler og 25 der har svaret, at de tidligere har ejet en elcykel. Alt i alt 1.309 svar.