Mælkeskummere: Se forskellen på vådt og tørt mælkeskum
Tørt skum lyder mærkeligt, men der findes både vådt og tørt mælkeskum.

Vådt skum kræver dampskummer
Dampskummere skumme mælk, så mælkens volumen kun forøges med omkring 30 procent, men hvor al mælken får en cremet konsistens, fordi den bliver fyldt af mikrobobler.
Mælkeskum af den type er for tiden meget populært til caffe latte.
Mælkeskum af den type kaldes for vådt mælkeskum, fordi boblerne i mælken er så små, at de ikke opfattes som bobler, men i stedet giver mælken en cremet og blød konsistens.

Tørt mælkeskum med større bobler
Tørt mælkeskum kaldes sådan, fordi der på toppen af den varme mælk et lag af skum, hvor boblerne er store – så store, at man kan se dem.
Mælken ligger under boblerne, og det vil sige, at mælkeskummet og mælken er mere adskilt.
Mælkeskummerne i testen vil typisk lave mælkeskum af denne type.

Ikke noget rigtigt eller forkert
Kaffeeksperten Sarah Bundgaard fra Kontra Coffee mener ikke, at man kan sige, at den ene eller anden type er rigtig eller forkert, for det kommer meget an på smag og behag.
Vådt mælkeskum forandrer smagen af kaffen og mælken på en anden måde end det tørre skum, og kaffen får også en mærkbar anden konsistens, forklarer hun.
Vådt mælkeskum kræver en steamer med damp og håndelag fra den, der skummer mælken.
Bruger du selv en dampskummer derhjemme, kræver det øvelse og træning, hvis man vil ramme det helt rigtige våde mælkeskum.

Disse brødristere er bedst i test
Der er stor forskel på, om brødristere giver en tilpas og jævn ristning af brødet. Her er de bedste opretstående og flade brødristere.

Gryder og stegepander: Sådan undgår du uønsket kemi
Nogle gryder og stegepander kan frigive metaller, aluminium eller PFAS til maden. Se, hvilke gryder og stegepander der er de bedste valg uden uønsket kemi.

Kog vand hurtigt og effektivt med din elkedel
Elkedlen kan spare dig tid i køkkenet. Men hvad betyder watt for, hvor hurtigt kedlen koger vand, og kan det bedst betale sig at bruge kedlen eller kogepladen?