Undgå dyre fejlkøb af foodprocessor | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Foodprocessor: Undgå dyre fejlkøb

Hvilken foodprocessor skal hjem i dit køkken? Forbrugerrådet Tænks test viser, at der er god grund til at se sig for. Sådan vælger du den rigtige foodprocessor.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Scanpix/Iris · 31. januar 2022
Foodprocessor med mad liggende rundt om

Det er ikke nødvendigvis de dyreste foodprocessorer, der klarer sig bedst eller er det bedste valg for netop dig. Det er dog heller ikke sikkert, at du bare skal gå efter den billigste. Det er nemlig detaljerne, der skal afgøre, hvilken foodprocessor du skal købe.

I vores fodprocessor test spænder priserne sig fra cirka 400 kroner til over 4.000 kroner, og de dyreste er ikke nødvendigvis de bedste.

Hvad er forskellen på foodprocessor og køkkenmaskine?

Foodprocessoren har en skål, hvori en kniv eller et andet redskab såsom et rundt rivejern bevæger sig hurtigt rundt. Den er især velegnet til at hakke med sin kniv eller rive og skære og er ikke optimal til fx at ælte brøddej. 

Køkkenmaskinen har en dejkrog eller et andet redskab, som bevæger sig rundt i en oscillerende bevægelse i en skål. Den er især velegnet til at ælte dej og røre eller piske ingredienser sammen. Mange køkkenmaskiner fås med tilbehør, hvori der kan sættes rivejern eller blendere.

Vælg efter vægt: Skal din foodprocessor stå fremme?

Vægten varierer meget fra blot 2 kilo for én foodprocessor til 9 kg for en anden. Og hvis din foodprocessor skal flyttes frem og tilbage fra et køkkenskab, når du skal bruge den, er det værd at lægge mærke til, hvor tung maskinen er.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?