3 billige og gode smartphones - fra uvildig test Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Mobiltelefon: 3 billige (og gode) smartphones

Billige smartphones findes der mange af. Men ikke alle er et godt køb. Forbrugerrådet Tænk peger på 3 billige og gode mobiltelefoner.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 5. maj 2022
En hånd holder en smartphone udenfor

Billige smartphones kan sagtens være et fornuftigt valg og en god handel, hvis bare du ser dig godt for.

Forbrugerrådet Tænk peger på 3 billige mobiltelefoner, der alle fungerer godt som telefoner, tager billeder i acceptabel kvalitet, og kan det meste af det, du forventer af en smartphone.

Billige telefoner kan dog ikke alt

Mobiltelefoner, der ligger i den lave ende prismæssigt, kan halte bagefter på en række punkter. Den helt store forskel på billige og dyre smartphones er ofte kameraet.

Lagerplads til dine fotos, videoer og apps får du typisk heller ikke så meget af, hvis du køber en af de billige smartphone. De fleste modeller har plads til et hukommelseskort, så du kan udvide lagerkapaciteten manuelt.

Kort levetid på styresystemet

På billige mobiltelefoner bliver styresystemet ofte ikke opdateret i så lang tid. Det har betydning for hvor sikre de er, og hvor længe de forskellige apps på telefonen kan opdateres. Det betyder at de billige mobiltelefoner ofte ikke har så lang en levetid og de skal udskiftes hurtigere.

Produktionen af mobiltelefoner er den store synder, når vi ser på hvor miljøbelastende en telefon er. Så ud fra et bæredygtigheds-synspunkt, er de billige smartphones ikke altid et godt valg.

Vi har fundet frem til 3 smartphones, som dækker de flestes behov til under 3.000 kr.. Priserne kan dog godt variere.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?