3 billige og gode smartphones - fra uvildig test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

3 billige (og gode) smartphones

Der findes mange billige smartphones. Men ikke alle er et godt køb. Forbrugerrådet Tænk peger på tre billige og gode mobiltelefoner.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 7. juli 2023
En hånd holder en smartphone udenfor

Billige smartphones kan sagtens være et fornuftigt valg og en god handel, hvis bare du ser dig godt for.

Her i Forbrugerrådet Tænk peger vi på 3 billige mobiltelefoner, der alle fungerer godt som telefoner, tager billeder i acceptabel kvalitet, og kan det meste af det, du forventer af en smartphone.

Telefonerne er udvalgt fra vores mobiltelefon test, som bliver opdateret flere gange om året.

Billige telefoner kan dog ikke alt

Mobiltelefoner, der ligger i den lave ende prismæssigt, kan halte bagefter på en række punkter. Den helt store forskel på billige og dyre smartphones er ofte kameraet.

Lagerplads til dine fotos, videoer og apps får du typisk heller ikke så meget af, hvis du køber en af de billige smartphone. De fleste modeller har plads til et hukommelseskort, så du kan udvide lagerkapaciteten manuelt.

Kort levetid på styresystemet

På billige mobiltelefoner bliver styresystemet ofte ikke opdateret i så lang tid. Det har betydning for hvor sikre de er, og hvor længe de forskellige apps på telefonen kan opdateres. Det betyder at de billige mobiltelefoner ofte ikke har så lang en levetid og de skal udskiftes hurtigere.

Produktionen af mobiltelefoner er den store synder, når vi ser på hvor miljøbelastende en telefon er. Så ud fra et bæredygtigheds-synspunkt, er de billige smartphones ikke altid et godt valg.

Vi har fundet frem til 3 smartphones, som dækker de flestes behov. Priserne kan dog godt variere, så hold øje med hvornår prisen er god. Vi mener disse telefoner er rigtig gode til prisen, hvis de koster under 3.000 kroner

Vil du læse hele artiklen om mobiltelefoner?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?