Pizzatopping: Undgå dette produkt | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Pizzatopping: Undgå dette produkt

Undgå denne pizzatopping, der får en hård bedømmelse af smagen og har det højeste indhold af problematiske stoffer i vores test.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Lars Nøhr Andresen · 15. marts 2018
Pizza med revet ost som pizzatopping

Test af vegansk pizzatopping

Revet ost er for mange en fast ingrediens på pizzaen. Almindeligvis bruges en revet, neutral ost som pizzaost. Og dem er der mange af på supermarkedernes hylder.

Men nogle af produkterne er slet ikke ost, selv om de står sammen med osten og ligner ost. De kaldes ofte for pizzatopping.

Forbrugerrådet Tænk har smagstestet en række revne oste og pizzatopping. Med i testen har vi også vegansk pizzatopping. Og noget i testen tyder på, at du måske skal overveje dette produkt en ekstra gang.

Toppingprodukter indeholder stadig mælk

Pizzatopping indeholder stadig forskellige mælkebestanddele, selv om selve mælkefedtet er erstattet af en vegetabilsk olie. Derfor er disse produkter ikke veganske.

Veganske produkter, der imiterer ost, må slet ikke indeholde mælkebestanddele. Derfor kan de heller ikke laves, ligesom man laver ost. Det har tilsyneladende stor betydning for smagen, udseendet, lugten og konsistensen, viser vores test af det veganske produkt.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?