"Grønt" billån? Her er de bedste og billigste lån til elbil🚘
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her er de bedste og billigste lån til elbil

Banker tilbyder billån til elbiler, "grønne billån", til særligt favorable priser, og et af de bedste billån udmærker sig ved, at det kan fås helt uden etableringsomkostninger. Se, hvilke lån til elbil er de billigste.

Lindi Winkel · Foto: Getty Images · 1. juni 2023
Elbil på vej med Bedst i Test-logo

Flere banker tilbyder billån til elbiler til priser, der er mere favorable, end hvis du købte en bil med forbrændingsmotor. Vi har testet billån til elbiler, og testen viser, at det stadig kan lade sig gøre at få et relativt billigt lån, hvis du ønsker at købe en elbil.

Testen af lån til elbil

Vi har testet billån fra 11 pengeinstitutter og set på:

  • ÅOP
  • Etableringsomkostninger
  • Omkostninger ved førtidig indfrielse
  • Løbende gebyrer
  • Forretningsvolumen
  • Krav til kundestatus

Så store billån til elbil har vi testet

I testen tager vi udgangspunkt i seks forskellige lånesituationer: to lånesituationer ved køb af en elbil til 550.000 kroner, og fire lånesituationer ved køb af en elbil til 300.000 kroner.

Vi tester med udgangspunkt i udbetaling på henholdsvis 20 procent og 30 procent af bilens værdi, da det er en udbetaling, der for mange forbrugere vil være et fornuftigt valg.

Hvis du sælger elbilen, inden lånet udløber

Lånets ÅOP er den væsentligste testparameter. Vi har beregnet ÅOP ved en løbetid på otte og fem år. ÅOP er en samlet årlig gennemsnitlig omkostning og indeholder alle låneomkostningerne.

Renten på lånet optræder ikke som en selvstændig parameter, fordi renten på lånet er en del af de samlede omkostninger og indgår i ÅOP.

Vi tester også lånets etableringsomkostninger, selvom de også indgår i ÅOP. Det gør vi, fordi mange forbrugere udskifter bilen tidligere, fx efter tre-fire år. Og når lånet indfries før tid, har du reelt betalt en højere årlig omkostning end den oprindeligt oplyste ÅOP. Af samme grund har vi medtaget eventuelle omkostninger for at indfri lånet før tid.

Hvad med plug-in biler?

I testen har vi valgt at fokusere på billån til elbiler. De fleste af låneprodukterne kan dog også bruges til at finansiere plug-in hybridbiler.

Her er de bedste og billigste billån til elbiler

To banker skiller sig ud ved at have billån til elbiler med meget lave renter. Der er dog visse betingelser for at kunne opnå disse favorable lån.

Vil du se, hvilket lån til elbil er det bedste og billigste? 

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?