"Grønt" billån? Her er det bedste og billigste lån til elbil🚘 Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er det bedste og billigste lån til elbil

Banker tilbyder billån til elbiler, "grønne billån", til særligt favorable priser, og det bedste billån udmærker sig ved, at det kan fås helt uden etableringsomkostninger. Se, hvilket lån til elbil er Bedst i Test.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 16. februar 2022
Elbil på vej med Bedst i Test-logo

I 2021 blev der ifølge De Danske Bilimportører solgt næsten 25.000 elbiler, hvilket er et rekordsalg af rene elbiler. I december 2021 udgjorde salget af elbiler godt 27 procent af det samlede antal solgte biler, og samlet for hele 2021 udgjorde salget af elbiler 13,4 procent.

Elbiler får særlige rabatter på registreringsafgiften, og i realiteten betyder det, at det er meget begrænset, hvad der betales af afgifter på elbiler, der koster 400.000 kr. og derunder. Med lanceringen af mange nye rene elbiler i 2020 og 2021 målrettet et publikum, der ikke går efter dyre luksusbiler, er der i dag et langt større udvalg af elbiler til under 400.000 kr. end for to-tre år siden. Årets bil i 2021 blev elbilen Hyundai Ioniq 5, der fås fra cirka 330.000 kr. og koster cirka 400.0000 kr. med det store batteri. Flere elbiler som VW ID:3 og Hyundai Kona fås fra cirka 250.000 kr.

Rabat på billånet

Udover rabat på registreringsafgiften til elbiler tilbyder flere banker billån til elbiler til priser, der er mere favorable, end hvis du købte en bil med forbrændingsmotor, og vi har derfor testet billån til rene elbiler.

”Vi har valgt at fokusere på billån til rene elbiler, og hybridbiler er altså ikke omfattet. Der er så meget diskussion om, hvor meget mindre miljø- og klimabelastende hybridbiler er, at vi mener, at det er mest relevant kun at medtage lån til elbiler,” siger projektleder Emil Rosager Schaarup, der har stået for testen.

Der er testet lån til elbiler til 250.000 kr. og til 400.000 kr. med henholdsvis 20 og 30 procent udbetaling og en løbetid på fire og syv år. Testen viser, at det generelt er ganske billigt at låne til finansiering af en elbil, men at der er et billån, der er særligt favorabelt.

Her er det bedste billån til elbiler

Én bank skiller sig ud ved at have et billån til elbiler, som vi bedømmer som usædvanligt billigt og et godt tilbud.

Vil du se, hvilket lån til elbil er det bedste og billigste? 

Login her eller få adgang til testen - og alt andet på tænk.dk - for kun 54 kr. om måneden.

Allerede medlem?