Test: Borup Vask- og gulvpleje | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem
Kemi test

Borup
Vask- og gulvpleje

Om produktet

Gulvvaskemidlet indeholder stoffer, der kan være problematiske.

Hexamethylindanopyran er mistænkt for at være hormonforstyrrende og er problematisk for miljøet.

Parfumestofferne Terpineol, Linalool, Amyl salicylate, Citronellol, Alpha-isomethyl ionone, Amyl cinnamal, Eugenol og p-mentha-1,8-diene (dipentene) (D-limonene) kan give allergi. D-limonene kan også være problematisk for miljøet.

Ved brug af rengøringsmidler skal man altid følge brugsvejledningen på etiketten. Producenten angiver, at det er velegnet til vask af de fleste gulve, der tåler vand: linoleum, klinker, fliser og terazzo mm.

Borup: Udfasning af mistænkt hormonforstyrrende stoffer

"Helt overordnet har Borup en strategi om at undgå stoffer der er, eller er mistænkt for at være, hormonforstyrrende, ligesom vi så vidt muligt forsøger at anvende så miljøvenlige råvarer som muligt i vores produkter. Det er en løbende proces i vores kvalitetsafdeling at gennemgå vores sortiment for ”problematiske” råvarer og sørge for at få dem udskiftet, når og hvis vi støder på nogen. Og selv om vi i de sidste år er kommet langt, så er vi endnu ikke er nået hele vejen rundt. Vi mangler stadigvæk en mindre portefølje af produkter fra diverse underleverandører, heriblandt vores Vask- & Gulvpleje Luksus, som det ser ud til, at vi skal have kikket på ret hurtigt. Vi forventer at være hele vejen rundt i vores program sommeren 2021."

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden mistænkt reproduktionsskadelige stoffer
  • Uden andre allergifremkaldende stoffer
  • Med parfumestoffer
  • Med miljøbelastende stoffer
  • Med mistænkt hormonforstyrrende stoffer