Test: Ikea Kladdig hagesmæk | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem
Kemi test

Ikea
Kladdig hagesmæk

Om produktet

Hagesmækken fra Ikea er uden en række problematiske bisphenoler. Vi målte dog et mindre indhold af bisphenol S, og hagesmækken får derfor en B-kolbe.

Ikea: Produkterne lever op til reglerne

"Ikea udvikler sine produkter ved hjælp af et strengt risikovurderings- og testprogram for at sikre, at produkterne overholder alle gældende love og standarder på de markeder, hvor de sælges samt at de lever op til vores egne krav, som oftest vil være strengere end dem der er pålagt os ved lovgivning fra myndighederne.

Ikea arbejder med strenge krav til vores leverandører og udfører løbende kontroller for at sikre, at de overholdes. Det gælder også de produkter, der er testet af Forbrugerrådet Tænk Kemi, hvor vi har dokumenteret test af en tredjepart, som viser, at de lever op til gældende love og standarder, og at de endvidere er sikre at bruge.

Når det er sagt, så forholder vi os seriøst til dette emne. Kunder kan stole på, at vi I alle henseender arbejder på, at produkterne både er holdbare, sikre at bruge og mere bæredygtige for mennesker og miljø. Ikea vil derfor fortsat undersøge sagen."

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden andre bisphenoler
  • Med bisphenol s