Juicer og slowjuicer: Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse juicemaskiner er Bedst i Test

Nogle juicemaskiner er hurtige og nemme at bruge, men det er ikke dem, der giver dig mest saft ud af dine råvarer. Se de bedste juicere og slowjuicere her.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 25. august 2022
Disse juicere og slowjuicere er Bedst i Test

Imagecredit: Getty Images

Juicemaskiner findes i to typer: Enten bruger juiceren en hurtig centrifuge, hvor frugt og grønt rives fint, og saften presses ud ved hjælp af centrifugalkraften. Eller juiceren kvaser din frugt og grønt langsomt og presser saften ud, som det gøres på de såkaldte slowjuicere. 

Test af juicere

Vi har testet en række juicere af begge typer for, hvor hurtigt de forvandler forskellige frugter og grøntsager til saft, og ikke mindst hvor meget saft de får ud af råvarerne. Vi har testet maskinernes evne til at lave saft af: 

  • Appelsiner
  • Æbler
  • Blanding af fennikel, gulerod, chili og æble
  • Rødbeder
  • Jordbær og granatæble

Udover at teste maskinerne for deres hastighed, og hvor meget saft de får ud af råvarerne, er de testet for, hvor nemme de er at bruge og rengøre, hvor meget de vejer, hvor nemme de er at flytte rundt, og ikke mindst hvor meget de støjer. 

Støj er vigtigt at være opmærksom på, for juicere skal konstant fodres med frugt grønt, og der er meget stor forskel på, hvor meget de støjer. 

Fordele og ulemper ved begge typer juicere

Juicere med centrifuger er generelt hurtige til at lave saft af både bløde råvarer som appelsiner og hårde rodfrugter. Slowjuicere lever derimod op til deres navn og tager sig noget bedre tid til opgaven og kræver mere tålmodighed. 

Slowjuiceren er også lidt mere besværlig at bruge, fordi dine råvarer typisk skal skæres i forholdsvist små stykker til denne typer juicer, fordi mundingen er mindre. Både forberedelsen og selve brugen af slowjuiceren tager altså længere tid. 

Slowjuicere er til gengæld bedre til at udnytte råvarerne, og dit besvær belønnes med, at du får generelt mere saft ud af en slowjuicer end med en juicer med centrifuge. 

Vi har testet juicere af følgende mærker:

  • Almindelige juicere: Bosch, Kenwood, KitchenAid, Philips, Sage og Wilfa 
  • Slowjuicere: Bosch, Kenwood, Panasonic, Philips, Princess, Ninja, Severin og Smeg

Disse juicere og slowjuicere er de bedste i test

Men der er også stor individuel forskel på juicerne, både når det kommer til effektivitet og pris, og testen viser, at de bedste juicere af begge typer langt fra er de dyreste i testen. 

 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?