Skal du vælge høj eller lav selvrisiko?
Selvrisikoen har betydning for både for prisen og hvordan du kan bruge din indboforsikring. Det er vigtigt at gøre sig klart, om du har brug en høj eller lav selvrisiko. Læs med her.
Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale ved en skade. Hvis selvrisikoen på din indboforsikring er 2.000 kr., og du får stjålet en taske med en værdi på 2.100 kr., skal du selv dække de første 2.000 kr. af erstatningen.
I sådanne tilfælde vil det typisk ikke kunne betale sig at bruge forsikringen, for hvis du anmelder mange skader til dit forsikringsselskab, risikerer du at din præmie stiger, eller at forsikringsselskabet opsiger dig som kunde.
Det er vigtigt at huske på, at forsikringsselskabet med kort varsel både kan ændre prisen på din forsikring og vilkårerne.
Spille sikkert eller tage en risiko
Jo lavere selvrisiko du har på din indboforsikring, desto dyrere bliver din forsikring typisk.
Når du overvejer din selvrisiko, skal du spørge dig selv, hvad du har råd til at miste. Typisk vil du skulle betale selvrisiko én gang pr. anmeldt skade, selv om det for eksempel er stjålet eller skadet flere genstande.
Selvrisikoen er altså især vigtig ved mindre forsikringssager så som tyveri af en almindelig cykel eller tyveri af en enkelt genstand.
Hvis din cykel er 5.000 kr. værd, har det stor betydning for det, du får udbetalt, om selvrisikoen er 1.000 kr. eller 3.000 kr. Men drejer det sig om en større sag som fx ved et indbrud, hvor skaderne løber op i et højere beløb, gør det ikke den store forskel, hvad selvrisikoen er.
Men du bør huske på, at hvis du vælger en meget høj risiko på sin indboforsikring, betyder det også, at du ikke vil kunne bruge den til mindre forsikringssager. Til gengæld kan du opnå en lavere årlig pris på din forsikring.
Har du primært din indboforsikring for at være sikret mod større skader som ved indbrud eller brand, kan det på lang sigt betale sig at have en høj selvrisiko og betale en lav årlig pris for forsikringen.
Er det derimod vigtigt, at du kan få erstattet selv mindre skader så som en stjålet cykel eller en ødelagt frakke uden at skulle betale meget selv, bør du vælge den dyrere forsikring og lavere selvrisiko.
Se forskellene på Forsikringsguiden
Det er ikke altid, at der er det store at spare ved at vælge en højere selvrisiko.
På forsikringsguiden.dk kan du indtaste din adresse og andre oplysninger om din husstand og få tilbud på indboforsikring fra en lang række forsikringsselskaber.
Du har mulighed for at vælge ønsket selvrisiko og straks se, hvad selvrisikoen betyder for prisen for indboforsikringen.
Hos Forsikringsguiden kan du også få et hurtigt overblik over, hvordan indboforsikringen dækker.
Det skal du vide, før du vælger husforsikring
Som udgangspunkt er de forskellige dækninger i husforsikringen ens, men der er nogle områder, hvor husforsikringerne hos de enkelte selskaber adskiller sig, og som du bør være særligt opmærksom på.
Her er de bedste og billigste husforsikringer
Se, hvilken husforsikring er billigst og bedst. Vi har testet forsikringer hos 15 forskellige selskaber, og testen viser, at du kan roligt kan gå efter den billige husforsikring.
Ulykkesforsikringen bliver dyrere, når du bliver ældre
Flere forsikringsselskaber hæver prisen på ulykkesforsikringen i takt med, at du bliver ældre, men det er forskelligt, hvor meget prisen ændrer sig - og nogle hæver slet ikke prisen. Bliv klogere her.