TEST: Beskærersakse ✂️ Se de bedste
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Beskærersakse

Beskærersaksen klarer de små grene i haven. Vi har testet 24 beskærersakse for at se hvilke der laver det bedste snit og holder bedst.

Testet d. 7. april 2022

Tak, fordi du læser med

Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for

58 kr. / måned

Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Beskærersakse

En god beskæresaks skal være nem at arbejde med, lave et flot snit og være nem at arbejde med. Vores test viser at den dyreste beskæresaks ikke nødvendigvis er den bedste.

Disse beskæresakse har vi testet

Vi har testet beskæresakse fra mærkerne Adano, ARS, Felco, Fiskars, Gardena, Gardol Premium, Greenit Plus, Park, Stihl og WolfGarten

Mød holdet bag vores beskærersakse test

Thorben står bag vores test af beskærersakse til have brug. To professionelle gartnere har været med til at vurdere beskæresaksene. Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet beskærersakse

  • Skæreevnen er testet af to erfarende gartnere der klipper 10 klip i de forskellige materialer og tykkelser der bliver testet med.

    Der bliver testet med blødt plantemateriale mellem på 5 og 10mm. Og med hårdere trægrene mellem 5 og 25mm.

    Det vurderes både hvor nemt saksen skærer og hvor rent saksen skærer i alle snittene og hvor meget kraft der skal bruges.

  • Brugervenlighed bliver testet ved blandt andet at bedømme vægten, balancen, hvor god den er at håndtere med og uden balancen og hvor godt sikkerhedslåsen fungerer og hvor nemt den er at betjene.

    Det vurderes også hvor nemt den er at vedligeholde og at skifte dele på den. Det vurderes også hvor godt den fungerer for ved brug med venstre hånd.

  • Holdbarheden er testet ved at skære 400 gange i 10-15mm tykke trægrene og sammenligne nemheden og kvaliteten af de første og de sidste snit.

    Skærene vurderes også føre og efter de 400 klip for at undersøge om de er blevet slidt.

    Saksene bliver udsat for en faldtest ved at lade vær beskæresaks falde 5 gange på et hårdt betongulv fra en højde på 1,5m. Laboratoriet vurderer derudover saksenes konstruktionskvalitet