Kig efter dette, når du køber beskærersaks
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Kig efter dette, når du køber beskærersaks

Beskærersaksen er god, når du har brug for at præcisionsbeskære buske og træer eller klippe roser. Skal du købe en beskærersaks, så skal du tjekke disse ting, når du vælger.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 7. april 2022
Person bruger beskærersaks

Beskærersaksen er god, når du har brug for at præcisionsbeskære buske og træer eller klippe roser.

Vi har testet beskærersakse. I vores beskærersakse test, ser vi blandt andet på hvor godt saksene klipper, men også hvor brugervenlige og holdbare de er. 

Alle beskærersakse fungerer grundlæggende på samme måde. Alligevel er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du vælger din beskærersaks. 

Vælg den rigtige beskærersaks

Køber du en beskærersaks? Så skal du tjekke disse ting, når du vælger:

  • Hvor god er saksen at holde? Har grebet en behagelig overflade, der giver et godt greb? Og hvordan er grebet, hvis det bliver vådt?
  • Er låsen nem at betjene? Låsefunktionen skal du bruge, så snart du lægger saksen fra dig. Så det er rart, at låsefunktionen er nem at betjene med en hånd. 
  • Kan skidt sætte sig i låsen? Hvis låsemekanismen bliver beskidt, kan den være svær at betjene. 
  • Kan fjederen nemt rengøres? Vores test af 23 beskærersakse viser, at der bruges forskellige typer af fjedre i saksene. Det er bedst, hvis fjedermekanismen er nem at rengøre. 
  • Hvor stor en hånd kræver beskærersaksen? Nogle beskærersakse egner sig bedre til større eller mindre hænder - prøv saksen, før du køber den. 
  • Er beskærersaksen egnet til venstre hånd? Selv om du normalt bruger højre hånd, kan der være situationer, hvor du bruger beskærersaksen med venstre hånd. 
  • Er grensaksen nem at finde i haven? Hvis du lægger saksen fra dig i haven, er det rart, at den har andre farver end brun og grøn, som nemt går i et med jorden og græs. 
  • Kan saksen skilles ad? Flere sakse kan skilles ad, så det er nemt at slibe knivene. På den måde holder din saks længere.