Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Rugbrød: Derfor er det typisk sundere end hvedebrød

Rugbrød er sundt, fordi det mætter godt, og fordi det typisk har et højt indhold af fuldkorn. Nogle rugbrød har dog et langt højere indhold af fuldkorn end andre.
Af Lars Nøhr Andresen
6. August 2019
industri bedre end bager rugbroed
Foto: Getty Images

Rugbrød er fuld af fuldkorn

Fuldkorn er sundt, derfor er rugbrød sundt. Det er det korte svar på hvorfor rugbrød er godt for dig. Men der er lidt mere til det end det.

Forbrugerrådet Tænk har testet rugbrød. Testen viser, at de fleste rugbrød ligger mellem 45 og 55 procent fuldkorn. Nogle brød indeholder op til 68 procent fuldkorn.

Groft sagt er rugbrødet sundere, jo mere fuldkorn der er i. Det er der flere grunde til:

  • Fuldkorn mætter mere end hvidt mel, hvilket betyder, at du spiser mindre.
  • Fordøjelsen har godt af fuldkorn, hvilket blandt andet skyldes indholdet af fibre i fuldkorn. 
  • Fuldkorn rummer vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er med til at forebygge sygdomme..

Se alle rugbrød i testen

Lyse brød kan også have højt indhold af fuldkorn

Rugbrød er på ingen måde den eneste brødtype, som indeholder fuldkorn.

Lyse brødtyper som hvedebrød og speltbrød kan også have et højt indhold af fuldkorn. Har brødet Fuldkornslogoet, kan du være sikker på, at brødet indeholder mindst 30 procent fuldkorn af brødets endelige vægt efter…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb