Skal du lave din marcipan selv? | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Hjemmelavet marcipan - en god ide?

Færdigmalet mandelmel fra supermarkedet, gør det nemt at lave sin egen marcipan, men spørgsmålet er, om det kan betale sig.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 7. december 2020
Hjemmelavet marcipan af mandelmel og glykosesirup.

Marcipan er nemt at lave

Marcipan er et grundlæggende simpelt produkt, som kun består af mandler og sukker.

Udfordringen ved at lave sin egen marcipan er, at det er svært at valse mandler derhjemme, så de bliver så fint malede, at de egner sig til at lave marcipan af.

Færdigkøbt mandelmel kan bruges til at lave en grovere type af marcipan.

Sådan laver du egen marcipan

  • 1 dl vand
  • 60 g sukker
  • 200 g mandler

Kog vand og sukker til en sirup.

Hæld mandelmelet i en skål, og tilsæt langsomt sukkersirup, mens du rører. 

Ælt til sidst marcipanen sammen. Det kan være en god idé at have lidt ekstra mandelmel, som du kan tilsætte, hvis marcipanmassen er for fugtig.

Hjemmelavet marcipan ikke billigt

Hjemmelavet marcipan er ikke billigere end den marcipan, du køber færdig, hvis du vælger at bruge færdigmalet mandelmel. Det afhænger selvfølgelig af, om du vælger en dyr eller billig mandelmel

Mandelmel koster mellem 200 og 400 kroner kiloet. Kiloprisen for den hjemmelavede marcipan starter derfor ved ca. 130 kroner, og du kan få god, færdig marcipan til cirka 160 kroner kiloet.

Fordelen er, at du kan eksperimentere med smagen. Du kan for eksempel bruge en Amaretto mandellikør som væde i stedet for en sukkersirup.