Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Fisk i sæson: Hvornår er fisken både billig og frisk?

Laks og rejer, der er opdrættet, kan du få til rimelig pris hele året. Men de ferske danske fisk skal du købe, når de er i sæson. Så er de både billigst og bedst.
Af Maria Stove Romdal
15. December 2015
Fisk i sæson - hvornår er fisken både billig og frisk?
Foto: iStock

Spar penge, når du køber fisk

Fisk er godt for dig. Fisk indeholder nemlig næringsstoffer som fiskeolie, selen, jod og D-vitamin, og dem har din krop brug for.

Spiser du fisk flere gange om ugen, mindsker du din risiko for at få hjertekar-sygdomme.

Fisk kan være dyrt, men husk at både frossen fisk, fiskepålæg og fisk på dåse tæller med. Vil du have ferske fisk, kan du spare penge ved at købe sæsonens fisk. Læs med og få tips til sæsonens fisk.

Se vores test af tun på dåse

Se vores test af røget laks

Januar

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, torskerogn, blåmuslinger, østers.

Februar

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, ising, torskerogn, stenbiderogn, blåmuslinger, østers.

Marts

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, sild, hornfisk, torskerogn, stenbiderogn, ørredrogn, blåmuslinger, østers.

April

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, sild, hornfisk, multe, torskerogn, stenbiderogn, ørredrogn, blåmuslinger, østers

Maj

Lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, sild, hornfisk, multe, blåmuslinger, østers.

Juni

Mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, makrel, sild, hornfisk, multe.

Juli

Mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, makrel, multe, blåmuslinger.

August

Mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, makrel, hornfisk, multe, blåmuslinger.

September

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, makrel, sild, hornfisk, multe, blåmuslinger, østers

Oktober

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, søtunge, makrel, sild, hornfisk, ørredrogn, blåmuslinger, østers

November

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, skrubbe, ising, søtunge, makrel, sild, ørredrogn, blåmuslinger, østers

December

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, skrubbe, sild, blåmuslinger, østers.

Kilde: Fiskebranchens kampagne "2 gange om ugen"

Hvor meget fisk skal du spise?

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser i alt 350 gram fisk om ugen, heraf skal de 200 gram være fed fisk som for eksempel laks, ørred, makrel og sild.