Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Hakkede tomater: Hvilke dåsetomater smager bedst?

Dåsetomater er en fast del af danskernes spisekammer. Forbrugerrådet Tænk har testet smag og indhold af problematiske stoffer. Her er de bedste dåsetomater.
Af Lars Nøhr Andresen
5. April 2018
Hvilke hakkede tomater er bedst i Forbrugerrådet Tænks test?

Smager dåsetomater bedre end friske tomater?

Dåsetomater er ifølge kogebogsforfatter og ­ekspert i det italienske køkken Andreas Harder populære, fordi der både er syre og sødme i tomaterne. Og når de bliver opvarmet, udvikler de umamismag, der er særligt tilfredsstillende.

Tomater på dåse kan faktisk smage bedre end friske tomater. Dåsetomater kan nemlig have den fordel, at de kan plukkes, når de er modne, og køres direkte til fabrikken. Friske tomater er oftest plukket umodne inden de udvikler sødme og aroma. På den måde kan de tåle fragten og holde sig længe på butikshylderne.

Hakkede dåsetomater er vidt forskellige i både smag, udseende, duft og konsistens. Det viser Forbrugerrådet Tænks test, hvor 3 smagseksperter har smagt 12 forskellige hakkede tomater på dåse.

Smagseksperterne kårer i denne artikel de 2 bedste hakkede tomater på dåse, der også er fri for uønsket kemi.

Bedste dåsetomat er billig og økologisk

Prisforskellen på økologiske og ikke-økologiske dåsetomater er nærmest ikke eksisterende. De billigste hakkede tomater koster 3,95 kroner dåsen, og et af disse produkter fra Rema 1000 er økologisk.

Testvinderen Økolivet Øko hakkede tomater fra Aldi koster…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb