Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Køleskab: Sådan køber du det rigtige

Hvilket køleskab er bedst til dine behov? Det afhænger af størrelsen på dit hjem, din familie og om du har særlige ønsker til smarte funktioner. Få hjælp her.
Af Camilla Gaarder
20. December 2019
Foto: Getty Images

Hvilket køleskab skal du vælge?

Køleskabe kommer i mange mærker, modeller og med forskellige funktioner. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke behov og muligheder du har, inden du køber et nyt køleskab.

Har du for eksempel plads til et stort amerikanerkøleskab? Skal du vælge integreret køleskab eller fritstående? Og har du behov for flaskeholdere eller andre køleskabselementer?

Forbrugerrådet Tænk har samlet alt du skal vide, inden du køber et køleskab, i denne artikel.

Find et køleskab med vores test

Typer af køleskabe

Overvej først, hvilken type køleskab du vil have. Der findes flere forskellige typer køleskabe, men her nogle af de mest almindelige:

  • Amerikanerkøleskab: Denne type køleskab er særligt kendt for at have en isterningemaskine på fronten, så du kan få helt koldt vand direkte fra køleskabet. Amerikanerkøleskabe er ofte store og har 2 døre.

Vær opmærksom på dette, når du køber et amerikanerkøleskab

  • Fritstående køleskab: Både amerikaner- og retrokølekabe er eksempler på fritstående køleskabe. De har både front- og sidebeklædninger og kan derfor placeres præcis, hvor du har lyst og plads.
     
  • Integreret køleskab: Integrerede køleskabe er uden en egentlig front. I stedet monterer du en køkkenlåge, så køleskabet går i ét med resten af køkkenet. Integrerede køleskabe klarer sig ikke lige så godt i vores test som fritstående køleskabe.

Læs om ulemperne ved integrerede køleskabe her

  • Kølefryseskabe: Kølefryseskabe kombinerer både køleskab og fryser i ét. På den måde sparer du lidt plads. Denne type egner sig derfor godt små køkkener eller små familier.

Se testen af kølefryseskabe her

Bliv medlem og se resten

Log ind eller køb adgang

- Få adgang til alle test og anbefalinger

- Gør de bedste køb og find de bedste produkter

- Undgå fejlkøb og at blive snydt

- Få hjælp til før, under og efter køb

- Støt vores arbejde for bedre rettigheder for alle forbrugere