Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Køleskab: Sådan køber du det rigtige

Hvilket køleskab er bedst til dine behov? Det afhænger af størrelsen på dit hjem, din familie og om du har særlige ønsker til smarte funktioner. Få hjælp her.
Af Camilla Gaarder
20. December 2019
Foto: Getty Images

Hvilket køleskab skal du vælge?

Køleskabe kommer i mange mærker, modeller og med forskellige funktioner. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke behov og muligheder du har, inden du køber et nyt køleskab.

Har du for eksempel plads til et stort amerikanerkøleskab? Skal du vælge integreret køleskab eller fritstående? Og har du behov for flaskeholdere eller andre køleskabselementer?

Forbrugerrådet Tænk har samlet alt du skal vide, inden du køber et køleskab, i denne artikel.

Find et køleskab med vores test

Typer af køleskabe

Overvej først, hvilken type køleskab du vil have. Der findes flere forskellige typer køleskabe, men her nogle af de mest almindelige:

 • Amerikanerkøleskab: Denne type køleskab er særligt kendt for at have en isterningemaskine på fronten, så du kan få helt koldt vand direkte fra køleskabet. Amerikanerkøleskabe er ofte store og har 2 døre.

Vær opmærksom på dette, når du køber et amerikanerkøleskab

 • Fritstående køleskab: Både amerikaner- og retrokøleskabe er eksempler på fritstående køleskabe. De har både front- og sidebeklædninger og kan derfor placeres præcis, hvor du har lyst og plads.
   
 • Integreret køleskab: Integrerede køleskabe er uden en egentlig front. I stedet monterer du en køkkenlåge, så køleskabet går i ét med resten af køkkenet. Integrerede køleskabe klarer sig ikke lige så godt i vores test som fritstående køleskabe.

Læs om fordele og ulemper ved integrerede køleskabe her

 • Kølefryseskabe: Kølefryseskabe kombinerer både køleskab og fryser i ét. På den måde sparer du lidt plads. Denne type egner sig derfor godt små køkkener eller små familier.

Se testen af kølefryseskabe her

Køb køleskab efter volumen

Køleskabet koster penge at holde koldt, og du betaler også for at køle den plads ned, du ikke bruger. Derfor kan et mindre køleskab godt betale sig på el-regningen.

Køb dit køleskab ud fra, hvor mange I er i husstanden, og hvor ofte I køber ind. En god tommelfingerregel…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

 • Find de bedste produkter

 • Undgå at blive snydt

 • Få mere end 150 uvildige test

 • Modtag medlemsmagasin

 • Få hjælp før, under og efter køb