Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Køleskab: Sådan køber du det rigtige

Køleskabet er en vigtig del af dit køkken, og det skal holde længe. Derfor skal du forberede købet godt. Vi hjælper dig på vej her.
Af Tage Majland
1. December 2017
Køleskab: Det skal du vide før købet
Foto: iStock

Sådan køber du det rigtige køleskab

Køleskabet er en vigtig del af vores hverdag og de fleste af os, kunne nok ikke forestille os, at leve uden. Men inden du køber et nyt køleskab, er det vigtigt at overveje, hvilke behov og ønsker du har.

Typer af køleskabe

Overvej først, hvilken type køleskab du vil have. Der findes flere forskellige typer køleskabe, men her er de 4 mest almindelige:

  • Retro køleskab: Ligner køleskabe fra 50'erne og 60'erne, men teknisk er de fuldt ud på højde med moderne køleskabe. Design koster, men skal det være retro, findes der flere mærker.
     
  • Lille køleskab: Har du ikke meget plads, eller har du kun brug for et lille køleskab, kan du se efter et mindre køleskab. Typisk rummer de mellem 40 og 160 liter.
     
  • Integreret køleskab: Er uden en egentlig front, hvor du så i stedet kan montere en køkkenlåge. På den måde bliver køleskabet en integreret del af dit køkken og kan derfor som sådan ikke ses. Udover dette, adskiller integrerede køleskabe sig ikke videre fra de fritstående.
     
  • Fritstående køleskab: Kan placeres præcis hvor du har lyst, eller hvor der er plads. Har både front og sidebeklædninger og kan derfor stå frit i køkkenet.

Forbrugerrådet Tænk har testet fritstående køleskabe

Køleskabe findes i flere udgaver og med mange forskellige funktioner. I denne artikel har vi derfor samlet det, du skal vide inden du køber et nyt køleskab.

Bliv medlem og se resten

Log ind eller køb adgang

- Få adgang til alle test og anbefalinger

- Gør de bedste køb og find de bedste produkter

- Undgå fejlkøb og at blive snydt

- Få hjælp til før, under og efter køb

- Støt vores arbejde for bedre rettigheder for alle forbrugere