Temus lave priser vækker bekymring
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Temus lave priser vækker bekymring

Temu lader dig shoppe som en milliardær – men du risikerer at købe usikre produkter, advarer forbrugerorganisationer.

Sally Jensen · Foto: Getty Images · 16. april 2024
Kvinde shopper online på Temu

En farvestrålende verden af varer åbner sig, når du klikker dig ind på Temus hjemmeside. Skulle det være en avocado-skærer, en hurtigtørrende bademåtte eller måske en toiletbørste formet som et kirsebær? Eller hvad med et par løbesko, en mælkeskummer og en ansigtscreme til en samlet pris på bare 50 kroner?

Temu har alt, hvad du mangler og mere til. Priserne er i bund, så du kan “shoppe som en milliardær", som det lyder i deres slogan. Hjemmesiden lokker med store rabatter eller ved at fortælle dig, at den vare, du sidder og kigger på, snart er udsolgt, så det er om at slå til med det samme – og før, du får tænkt dig for godt om.

Du kan tilmed klikke på et lykkehjul, der popper op på skærmen, hvor du kan vinde rabatter og spare penge på dit næste køb på Temu. Nogle rabatter udløber dog efter kort tid, så du skal handle hurtigt for at gøre brug af dem. 

“Sådan nogle gamificeringselementer har til formål at holde på brugerne og tilskynde til lynhurtige impulskøb. Vi kan godt lide, når vi kan vinde noget, og derfor er sådan nogle konkurrenceelementer snedige markedsføringsgreb. Måske ville du slet ikke have købt den avocado-skærer og en ny airfryer, hvis ikke du havde fået en rabat i lykkehjulet, som du skulle skynde dig at bruge, før det var for sent,” siger seniorjurist Marie Frank-Nielsen.

Køber du kvalitet på Temu?

Den dystre side af online-slaraffenlandet er blevet fremhævet af organisationer og medier i flere lande. Produkterne fra Temu kan indeholde problematisk kemi, udgøre sikkerhedsfarer og mangle indholdsoplysninger.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?