Wish, Amazon og AliExpress: 66% af testede produkter dumper i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Wish, Amazon og AliExpress: 66% af testede produkter dumper i test

250 produkter købt på markedspladser som Wish og Amazon og AliExpress er testet. 66 procent af de testede varer dumpede – nogle var farlige.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 27. februar 2020
Undgå markedspladser som Wish, alibaba mm de sælger usikre produkter

Wish, Amazon, Lightinthebox, eBay og AliExpress sælger ulovlige varer

Forbrugerrådet Tænk og vores søsterorganisationer i Europa har indkøbt og testet 250 forskellige produkter fra online markedspladser som Wish, Amazon, Lightinthebox, eBay og AliExpress.

Produkter fra disse kendte markedspladser er kendt for at klare sig dårligt i vores test.

I en fælles indsats har vi samlet alle testresultater fra de sidste par års test og set på, om der tegner sig et samlet billede af produkter købt på Wish, Amazon, Lightinthebox, eBay og AliExpress.

Alvorlige fejl på testede varer

66 procent af de testede produkter fejlede i test. 165 ud af 250 onlinekøb fejlede i blandt andet elektrisk, fysisk eller kemisk sikkerhed. Nogle af fejlene var meget alvorlige.

Vi fandt røgalarmer, der ikke advarer ved brand. Lyskæder, der kan give stød eller kan gå i brand. Legetøj til små børn, hvor de kan sluge batterierne. 

Webshops har ikke styr på produkterne

Testen viser, at virksomheden, som driver markedspladsen - altså Wish, Amazon, eBay og lignende, ikke har styr på blandt andet sikkerheden af de produkter, der bliver solgt på deres webshop. De blacklister øjensynlig heller ikke virksomheder, som sælger ulovlige varer. Og det kan være rigtig svært at gennemskue, hvem du handler med.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?