Det skal du vide, før du tegner en hundeforsikring
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Det skal du vide, før du tegner en hundeforsikring

Det er svært at gennemskue priserne på hundeforsikringer. Det skyldes til dels, at der kan være flere valgmuligheder for dækningen, selv hos det enkelte selskab. Men det skyldes i høj grad også selvrisikoen. Få hjælp her.

Foto: Getty Images · 21. september 2022
hund

Fotokredit: Getty Images

Til forskel fra mange andre forsikringer udregnes selvrisikoen forskelligt fra selskab til selskab. Og der findes både faste og variable selvrisici - og det har stor betydning for prisen på hundeforsikringen - og størrelsen på den regning, du kan komme til at betale hos dyrelægen.

Få hjælp her. 

Selvrisiko og hundeforsikringer

Når du køber en hundeforsikring, har du selv indflydelse på, hvor lille eller hvor stor selvrisikoen skal være. Hos de selskaber, der kun har en fast selvrisiko, er det simpelt nok: På de små regninger vil selvrisikoen udgøre en stor del af regningen, men på de helt store regninger vil selvrisikoen udgøre en lille del af regningen.

Anderledes forholder det sig med et forsikringsselskab, der har en variabel selvrisiko, men ingen fast selvrisiko. Er den variable selvrisiko på fx 25 procent betyder det, du selv betaler 25 procent af dyrlægeregningen. Det er klart, at jo højere regningen bliver, desto mere skal du selv betale, hvor du med en lille dyrlægeregning på for eksempel 2.000 kroner slipper med selv at betale 500 kroner i selvrisiko.

Der findes også selskaber, hvor du kan få en kombination af fast og variabel selvrisiko.

Hvilken selvrisikomodel er den bedste for dig?

I vores seneste test af hundeforsikringer, er det tydeligt at se, at det kan være svært at gennemskue, hvad den rigtige løsning kan være for dig, når du skal forsikre din hund. 

Nogle selskaber i testen tilbyder en model med fast selvrisiko (fx Alka og GF), andre tilbyder en kombination af fast selvrisiko og variabel selvrisiko (fx Topdanmark og Agria), to selskaber tilbyder en model kun med variabel selvrisiko uden minimum (Alm. Brand og Gjensidige), og et enkelt selskab (If) tilbyder en variabel selvrisiko med et minimumsbeløb, som du selv skal betale.

Du har således mulighed for at sammensætte en fast og variabel selvrisiko hos mange af forsikringsselskaberne. Fx kan du vælge mellem 10 procent eller 20 procent i den variable del, og spændet i den faste selvrisiko kan være op til 1.500 kroner.

Generelt er det sådan – ligesom for alle andre typer af forsikringer – at jo lavere selvrisiko du vælger, jo højere vil prisen være.

Det kan være svært at overskue, hvilken selvrisikomodel som er mest attraktiv for dig, men hvis du vælger forsikring ud fra selvrisikomodellen, skal du gøre dig klart, hvad det er, du ønsker at forsikre dig imod.

Variabel eller fast selvrisiko på hundeforsikringen?

Hvis du ikke forventer, at hunden får alvorlige sygdomme med store regninger til følge, vil det være mest fornuftigt at vælge en model med variabel selvrisiko.

Har du fx valgt en hundeforsikringen med en variabel selvrisiko på 10 procent, vil du få dækket 900 kroner af en dyrlægeregning på 1.000 kroner.

Men vil du forsikre dig mod store uheld, og frygter du flere store uheld i hundens levetid, kan det være en fordel med en fast selvrisiko.

Får du fx en dyrlægeregning på 20.000 kroner, vil du med en fast selvrisiko på fx 1.265 kroner få dækket 18.735 kroner.

Hvis du gerne vil forsikre dig mod store uheld, bør du også være opmærksom på, at forsikringsselskaberne har forskellige maksimale erstatningssummer. I vores seneste test af hundeforsikringer, så vi fx at forsikringsselskabet Agria udbetaler maksimalt knap 49.000 kroner i erstatning på en hunderaceforsikring, som er Agrias bedst dækkende produkt. GF udbetaler knap 28.000 kroner.

Sådan dækker forsikringen

Mange af hundeforsikringerne har både en fast og en variabel selvrisiko, som har stor betydning for, hvor meget du får dækket af din regning. Se, hvordan egenbetalingen kan skifte, alt efter hvordan selvrisikoen er skruet sammen.

embed_hundeforsikring