Stigende renter: Skal du opkonvertere dit boliglån?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Renterne stiger: Skal du opkonvertere dit boliglån?

Banken tjener penge, når du konverterer dit boliglån, og det er dig, der betaler. Men når renterne stiger, kan det også være, at du kan tjene på en opkonvertering. Forstå spillet om konvertering af boliglån.

Kristianna Klein og Lars Nøhr Andresen · Foto: Annette Sønderby · 7. april 2022
Kvinde kigger på sit boliglån

Blandt økonomer er der ikke den store tvivl om, at renten på boliglån vil stige yderligere i 2022. Det er en naturlig følge, at renten stiger, når inflationen stiger, og inflationen i januar var i Danmark på 4,3 procent efter i flere år at have ligget omkring 1,0 procent.

”Vi forventer, at renterne vil stige en smule  mere det kommende års tid. Det vil ske som følge af den høje inflation i den globale økonomi. Inflationen er meget højere, end centralbankerne bryder sig om, og derfor strammer de deres pengepolitik. Det vil kunne mærkes i form af stigende renter,” forklarer Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit.

Rentestigning åbner for mulighed for opkonvertering 

En stigende rente betyder, at det bliver dyrere at tage et boliglån, men den stigende rente giver også mulighed for at benytte sig af en potentielt lukrativ, men også risikabel manøvre, der hedder opkonvertering. 

Opkonvertering er en omlægning af et fastforrentet lån, som kan nedbringe ens restgæld, hvis renterne er steget, siden man optog lånet. Det kan være relevant at overveje for dig, der i dag har et fastforrentet lån med en lav rente, for når renterne stiger, falder kursen på de obligationer, der ligger bag dit lån.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?