Store prisforskelle på indboforsikringer | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Store prisforskelle på indboforsikringer

Danskerne kan spare tusindvis af kroner på deres indboforsikring. For selv om der er tale om stort set samme produkt, så kan prisen svinge betydeligt. Det viser en ny test fra Forbrugerrådet Tænk.

Foto: Getty Images · 21. februar 2017
to hænder om et hus

Du får en - på store stræk – identisk indboforsikring hos 15 udvalgte forsikringsselskaber, som Forbrugerrådet Tænk har testet. Den mest markante forskel, er den pris, dit forsikringsselskab tager for din indboforsikring. Det viser Forbrugerrådet Tænk nye test af indboforsikring.

Prisen for at tegne en indboforsikring for den samme adresse kan således variere fra 3.000-7.000 kroner hos de 15 testede forsikringsselskaber.

Eftersom indboforsikringer er et ret homogent produkt, som ikke adskiller sig meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, bør resultatet være en øjenåbner for danske forbrugere. Det mener Forbrugerrådet Tænks testøkonom Lars Baadsgaard:   

”Den store prisforskel betyder, at forbrugerne med fordel kan tegne en ny indboforsikring hos et billigere forsikringsselskab. Eller forsøger at forhandle sig til en tilsvarende pris med ens nuværende”, siger Lars Baadsgaard.

Der er små forskelle men de er ikke afgørende

Selv om de testede indboforsikringer på lange stræk er ens, er der forskelle, som forbrugerne skal være opmærksomme på. Folk skal eksempelvis være opmærksomme på, om elskader er dækket af indboforsikringen, eller om forsikringsselskabet her kræver en ekstra tillægsforsikring.

Men selv om der er forskelle, så behøver de ikke være afgørende for forbrugernes valg af forsikring. Faktisk er der kun en forskel på 8 procentpoint på Forbrugerrådet Tænks bedømmelse af dækningen mellem den bedste og den dårligste indboforsikring i testen. Mens der er en forskel på 133 procent på prisen for en udvalgt indboforsikring hos det billigste og det dyreste forsikringsselskab.

”Det er i detaljerne, at indboforsikringerne er forskellige, så her skal folk være opmærksomme. Men disse forskelle berettiger ikke de store prisforskelle, som vi ser hos de her 15 selskaber. Derfor mener jeg, at du som forbruger i høj grad godt kan gå efter det selskab, der tilbyder den laveste pris,” siger Lars Baadsgaard.

Sådan har vi testet indboforsikring

Testen har undersøgt priserne ud fra 4 fiktive husstande, som bor forskellige steder i Danmark og tager gennemsnittet. To lejligheder i henholdsvis Odense og Aarhus, og huse i Roskilde og på Amager i København Syd.

Forbrugere kan undersøge, om det selskab, de køber indboforsikring hos, er medlem af Garantifonden. Det er sjældent, at selskaber går konkurs, men hvis det sker, og selskabet ikke er medlem af Garantifonden, så kan forbrugerne komme i klemme, hvis man har en verserende forsikringssag kørende. I testen af indboforsikringer er selskaberne Vardia og Nordjylland Forsikring ikke medlem af Garantifonden, da de er udenlandsk ejede og derfor ikke kan blive det.