Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Stor forskel på rejseforsikringers dækning ved corona-problemer

En ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at der er stor forskel på, hvordan forsikringsselskabernes rejse- og afbestillingsforsikringer dækker i forbindelse med udbruddet af corona-virus.
25. Marts 2020

Mange forbrugere vil have en forventning om, at en afbestillingsforsikring kan skaffe dem pengene tilbage, hvis de afbestiller, fordi Udenrigsministeriet fraråder unødvendige rejser til en destination fx på grund af faren for smitte med coronavirus, som det var sagen tidligere på måneden.

Det er imidlertid langt fra alle forsikringsselskabers rejse- og afbestillingsforsikringer, der dækker fuldt ud i den situation, og forudsætningerne varierer. Det viser en ny rundspørge fra Forbrugerrådet Tænk til en lang række af de største danske forsikringsselskaber, fortæller seniorjurist Jakob Steenstrup fra Forbrugerrådet Tænk

”En række selskaber dækker netop de situationer, hvor Udenrigsministeriet fraråder at rejse, men der er også flere, som ikke dækker, eller kun i begrænset omfang. Vi vil gerne opfordre hele branchen til at følge de gode eksempler, når det kommer til dækningen og i det hele taget sætte en høj standard for hjælp i denne usædvanlige særlige situation. Når afbestillingsforsikringernes dækning ikke flugter med myndighedernes anbefaling, kan forbrugerne havne i et urimeligt dilemma mellem at rejse eller at miste rigtig mange penge. Det er en problemstilling, som vi vil kunne se igen, og som selskaberne derfor bør se på,” siger Jakob Steenstrup.

Forbrugerrådet Tænk har i alt spurgt 12 forsikringsselskaber om deres rejse- og afbestillingsforsikringers dækning. Nogle forsikringsselskaber dækker ved afbestilling i en situation, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige udlandsrejser. Andre forsikringsselskaber dækker ikke, og nogle forsikringsselskabers svar gør det uklart, om de dækker i nogle konkrete situationer eller ikke dækker. To selskaber har ikke svaret.

Forbrugerrådet Tænk har også spurgt til forsikringsselskabernes dækning i en situation, hvor Udenrigsministeriet opfordrer forbrugerne til at rejse hjem, og forbrugerne derfor vil hjem før tid. Også  her er der forskel på om de enkelte selskaber dækker eller ej.