Høretelefoner: Flere gode kemivalg
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Høretelefoner: Flere gode kemivalg

Høretelefonerne er i langt de fleste tilfælde fri for problematiske kemikalier, der for eksempel kan være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende.

Stine Müller · 12. december 2019
Hvide høretelefoner

I testen af trådløse hovedtelefoner, høretelefoner og headsets har Forbrugerrådet Tænk Kemi undersøgt i alt 76 produkter.

Testen har undersøgt kemikalierne i både on-ear, over-ear og in-ear høretelefoner samt i earbuds eller true wireless, som de også kaldes.

Testen viser, at de fleste høretelefoner er fri for problematiske kemikalier, der kan være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende.

Enkelte hovedtelefoner indeholder kræftfremkaldende stoffer

Børn og unge er særligt udsatte i forhold til problematiske kemikalier. Uønskede stoffer kan bidrage til den ”cocktail”, som de udsættes for fra mange kilder i hverdagen. Disse kan blandt andet bidrage til kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende effekter.

Høretelefonerne i testen får i enkelte tilfælde en dårlig eller middel kemibedømmelse. Det skyldes, at de indeholder såkaldte PAH’er eller tjærestoffer, der kan være kræftfremkaldende.

Disse kræftfremkaldende stoffer er ikke forbudte i høretelefoner, og det enkelte produkt vil ikke udgøre nogen sundhedsrisiko. Men stofferne er uønskede, og det er en god ide undgå dem, når du kan.