Spaghetti bælg-o-nese
Arbejdstid: 15 min. / tid i alt: 25 min. Nem klassisk bolo, som kan blive familiens nye favorit. Retten er med linser og revede grøntsager.
Spaghetti bælg-o-nese er klassikeren, der er et hit for store og små. Den er ret hurtig at røre sammen og alle grøntsager river du i, så retten får en dejlig ensartet tekstur. Lav evt. en dobbeltportion, så der er noget til fryseren, eller prøv den i en lasagne dagen efter.
Opskrift
Arbejdstid: 15 min. / tid i alt: 25 min. Til 4 personer
Bælg-o-nese
100 g belugalinser (eller en anden type linser, fx røde eller grønne. Det vil dog ændre rettens tekstur en anelse. Kog linserne efter anvisningerne på emballagen.)
1 løg
100 g champignoner
1 mellemstor gulerod
1 fed hvidløg
400 ml tomatpassata eller flåede tomater
½ spsk oregano (eller en anden favoritkrydderurt)
2 spsk tomatpure
Evt. 2 spsk balsamico
Olie til stegning
Salt og peber
Tilbehør
400 g spaghetti
Evt. 50 g parmesan til topping
Alle ingredienser kan købes økologiske.
Sådan gør du
- Kom linserne i en kasserolle og dæk dem med vand. Lad dem koge i 15-20 minutter eller efter anvisningen på pakken.
- Riv løget, svampene, guleroden og hvidløget på et rivejern.
- Varm en gryde op ved middelhøj varme, og steg grøntsagerne i et godt skvæt olie i ca. 5 minutter ved jævnlig omrøring.
- Sæt en gryde med saltet vand over og kom pastaen i, når vandet koger.
- Hæld vandet fra linserne, når de er færdige, og kom dem i gryden til grøntsagerne sammen med oregano, tomatpure og pasata. Smag til med salt og peber.
- Lad det simre i ca. 10 minutter.
- Fordel pastaen i skåle, anret bælg-o-nesen henover og top evt. med revet parmesan.
Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.