Spaghetti bælg-o-nese
Arbejdstid: 15 min. / tid i alt: 25 min. Nem klassisk bolo, som kan blive familiens nye favorit. Retten er med linser og revede grøntsager.

Spaghetti bælg-o-nese er klassikeren, der er et hit for store og små. Den er ret hurtig at røre sammen og alle grøntsager river du i, så retten får en dejlig ensartet tekstur. Lav evt. en dobbeltportion, så der er noget til fryseren, eller prøv den i en lasagne dagen efter.
Opskrift
Arbejdstid: 15 min. / tid i alt: 25 min. Til 4 personer
Bælg-o-nese
- 100 g belugalinser (eller en anden type linser, fx røde eller grønne. Det vil dog ændre rettens tekstur en anelse. Kog linserne efter anvisningerne på emballagen.)
- 1 løg
- 100 g champignoner
- 1 mellemstor gulerod
- 1 fed hvidløg
- 400 ml tomatpassata eller flåede tomater
- ½ spsk oregano (eller en anden favoritkrydderurt)
- 2 spsk tomatpure
- Evt. 2 spsk balsamico
- Olie til stegning
- Salt og peber
Tilbehør
- 400 g spaghetti
- Evt. 50 g parmesan til topping
Alle ingredienser kan købes økologiske.
Sådan gør du
- Kom linserne i en kasserolle og dæk dem med vand. Lad dem koge i 15-20 minutter eller efter anvisningen på pakken.
- Riv løget, svampene, guleroden og hvidløget på et rivejern.
- Varm en gryde op ved middelhøj varme, og steg grøntsagerne i et godt skvæt olie i ca. 5 minutter ved jævnlig omrøring.
- Sæt en gryde med saltet vand over og kom pastaen i, når vandet koger.
- Hæld vandet fra linserne, når de er færdige, og kom dem i gryden til grøntsagerne sammen med oregano, tomatpure og pasata. Smag til med salt og peber.
- Lad det simre i ca. 10 minutter.
- Fordel pastaen i skåle, anret bælg-o-nesen henover og top evt. med revet parmesan.
Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.
Kampagnen 'Kaninføde i ulvetimen' er støttet af Fonden for økologisk landbrug


Det skal du vide om mungbønner
Mungbønner er små, grønne bønner med en mild smag. De er rige på protein, fibre og vitaminer, og de er gode i både salater, supper og som spirer. Læs her, hvordan du koger dem og giver dem smag.

Det skal du vide om ingrid ærter
Du kender med garanti kikærter, men mon du har hørt om ingrid ærterne? Ingrid ærter har gode vilkår for at gro i Danmark og har på mange måder samme kvaliteter som kikærten. Læs her, hvordan du koger og bruger ingrid ærter.

Sådan bruger du bælgfrugter
Bælgfrugter som bønner og linser er fyldt med proteiner, fibre og vitaminer, og de har et lavt klimaaftryk. Få tips til at bruge dem her.