Proteinbarer: Her er de sunde alternativer
Tilskud af proteiner lyder sundt, men de fleste proteinbarer er overflødige produkter – fyldt med sukker og tomme kalorier. Det er nemt at få proteiner fra langt sundere kilder. Se dem her.

Proteiner har vi normalt ikke brug for tilskud af
Indtag af proteiner i forbindelse med træning har været meget omtalt i de seneste år. Mange tror fejlagtigt, at de har brug for ekstra proteiner – og sidestiller øget indtag af protein med en sund livsstil.
Protein får de fleste af os rigeligt af gennem en helt almindelig og varieret kost. Generelt er det kun folk, som træner intensivt mindst 4 gange om ugen, der har brug for et restitutionsmåltid efter træning.
20 gram protein men 40 gram fyldstoffer
Proteinbarer indeholder en eller flere proteinkilder, typisk valleprotein eller mælkeprotein. De færreste købere er opmærksomme på, at de ikke bare køber 20 gram protein, men også 40 gram fyldstoffer.
Kvaliteten af fyldstofferne er ofte tarvelig – eksempelvis hærdede fedtstoffer, der øger risikoen for åreforkalkning. Mængderne af sukker, som vi generelt bør begrænse indtaget af, er også store.
Billige alternativer til proteinbarer
- 1 banan og ½ liter skummet-/minimælk
- ½ liter kakaoskummetmælk
- Rugbrød/groft knækbrød/grovbolle med et par skiver mager ost
Kilder: Morten Zacho, idrætsfysiolog ved Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet og Martin Kreutzer, kost- og træningsekspert.

Protein: Hvor sundt er det?
Protein er vigtigt for kroppen. Men hvor meget skal du have? Og kan du blive snydt af mad, der lyver sig sund ved at fremhæve proteinindholdet?

Undgå at blive snydt af sundhedsbudskaber på mad
Ernærings- og sundhedsanprisninger som "kalium er med til at vedligeholde nervesystemet" er tilladt på mad. Men du skal være kritisk over for dem

Honning: Er det sundere end sukker?
Honning er sødt, men er det sundere at spise honning end at spise sukker?