Hjemmelavet marcipan - en god ide?
Færdigmalet mandelmel fra supermarkedet, gør det nemt at lave sin egen marcipan, men spørgsmålet er, om det kan betale sig.

Marcipan er nemt at lave
Marcipan er et grundlæggende simpelt produkt, som kun består af mandler og sukker.
Udfordringen ved at lave sin egen marcipan er, at det er svært at valse mandler derhjemme, så de bliver så fint malede, at de egner sig til at lave marcipan af.
Færdigkøbt mandelmel kan bruges til at lave en grovere type af marcipan.
Sådan laver du egen marcipan
- 1 dl vand
- 60 g sukker
- 200 g mandler
Kog vand og sukker til en sirup.
Hæld mandelmelet i en skål, og tilsæt langsomt sukkersirup, mens du rører.
Ælt til sidst marcipanen sammen. Det kan være en god idé at have lidt ekstra mandelmel, som du kan tilsætte, hvis marcipanmassen er for fugtig.
Hjemmelavet marcipan ikke billigt
Hjemmelavet marcipan er ikke billigere end den marcipan, du køber færdig, hvis du vælger at bruge færdigmalet mandelmel. Det afhænger selvfølgelig af, om du vælger en dyr eller billig mandelmel
Mandelmel koster mellem 200 og 400 kroner kiloet. Kiloprisen for den hjemmelavede marcipan starter derfor ved ca. 130 kroner, og du kan få god, færdig marcipan til cirka 160 kroner kiloet.
Fordelen er, at du kan eksperimentere med smagen. Du kan for eksempel bruge en Amaretto mandellikør som væde i stedet for en sukkersirup.

Sukker i maden: Sådan genkender du det
Sukker har mange forskellige betegnelser og det kan være svært at se, om en vare indeholder sukker eller ej. Få hjælp til at finde sukkeret her.

Mørk chokolade: Disse er Bedst i Test
Mørk chokolade kan smage meget forskelligt, også selvom de alle har et kakaoindhold på 70 %. Se hvilke chokolader vores testpanel foretrækker.

Vaniljeis: Sådan vælger du en god købeis
Vaniljeis er klassikeren over alle is. Læs hvad du skal se efter, hvis du er på jagt efter en god vaniljeis i supermarkedet.