Hjemmelavet marcipan - en god ide?
Færdigmalet mandelmel fra supermarkedet, gør det nemt at lave sin egen marcipan, men spørgsmålet er, om det kan betale sig.
Marcipan er nemt at lave
Marcipan er et grundlæggende simpelt produkt, som kun består af mandler og sukker.
Udfordringen ved at lave sin egen marcipan er, at det er svært at valse mandler derhjemme, så de bliver så fint malede, at de egner sig til at lave marcipan af.
Færdigkøbt mandelmel kan bruges til at lave en grovere type af marcipan.
Sådan laver du egen marcipan
- 1 dl vand
- 60 g sukker
- 200 g mandler
Kog vand og sukker til en sirup.
Hæld mandelmelet i en skål, og tilsæt langsomt sukkersirup, mens du rører.
Ælt til sidst marcipanen sammen. Det kan være en god idé at have lidt ekstra mandelmel, som du kan tilsætte, hvis marcipanmassen er for fugtig.
Hjemmelavet marcipan ikke billigt
Hjemmelavet marcipan er ikke billigere end den marcipan, du køber færdig, hvis du vælger at bruge færdigmalet mandelmel. Det afhænger selvfølgelig af, om du vælger en dyr eller billig mandelmel
Mandelmel koster mellem 200 og 400 kroner kiloet. Kiloprisen for den hjemmelavede marcipan starter derfor ved ca. 130 kroner, og du kan få god, færdig marcipan til cirka 160 kroner kiloet.
Fordelen er, at du kan eksperimentere med smagen. Du kan for eksempel bruge en Amaretto mandellikør som væde i stedet for en sukkersirup.
Disse slikposer indeholder titaniumdioxid
Titaniumdioxid er blevet forbudt som farvestof i mad. Men der kan stadig gå tid, før det er helt væk fra hylderne. Se, om dit yndlingsslik indeholder stoffet.
Her er den bedste honning
En dansk honning klarer sig bedst i vores test af ti honninger. Testen viser også, at pris og kvalitet ikke hænger sammen.
Hvad er marcipan?
Marcipan må kun kaldes for ren rå marcipan, hvis indholdet af mandler er over en bestemt grænse. Se hvornår marcipan er marcipan her.