Find den bedste gløgg | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Gløgg: Sådan finder du den bedste

Gløgg skal smage af jul, men hvordan finder du den bedste gløgg, der smager godt og er god kvalitet?

Foto: iStock · 30. november 2023
Glas med gløgg står blandt julekugler, kanelstænger og anis.

Imagecredit: iStock

I 2015 testede vi gløgg, men testen er ikke længere tilgængelig på taenk.dk, fordi indholdet i de enkelte produkter kan have forandret sig, siden vi udførte den. 

I stedet får du vores gode råd, til når du køber færdigblandet gløgg i supermarkedet eller hos købmanden. Rådene tager udgangspunkt i vores testresultater.

Vælg gløgg lavet på vin

Gløgg lavet på vin smager bedre end gløgg lavet på vand, frugtvin og finsprit. Det viste vores smagstest i 2015. 

Her var de 92 smagstestere mest positiv over for de gløgg, der var lavet på rødvin. De brød sig ikke om smagen af gløgg, der var lavet på vand tilsat frugtvin og finsprit.

Gløgg i danske supermarkeder kan være uden rødvin. Nogle af de produkter, der bliver solgt som gløgg, har vand som hovedingrediens og frugtvin som den ingrediens, der er næstmest af i drikken.

Hvis du vil have en gløgg, der er lavet på rødvin, så se efter rødvin først på varens ingrediensliste.

Gløgg har ikke nødvendigvis en ingrediensliste

Det er ikke sikkert, at du kan finde en ingrediensliste eller næringsdeklaration på din gløgg. Det er der nemlig ikke et krav om, at der skal være på drikkevarer med en alkoholprocent over 1,2%. Her er det frivillig information. 

Hvis der er en ingrediensliste, skal den være fyldestgørende med oplysninger om varens indhold. 

Gløgg lavet på rødvin, der er produceret efter den 8. december 2023, skal dog mærkes med ingrediensliste og næringsdeklaration i følge nye regler. Det gælder både for vin generelt og for aromatiserede vinprodukter.

Betal lidt ekstra for din gløgg

Pas på med de allerbilligste gløgg, du kan finde. Er prisen under 20 kroner for gløgg, er den sandsynligvis lavet på vand i stedet for rødvin.

I 2015 viste vores test, at der ikke var den store smagsforskel på dyr og billig gløgg, så længe den var lavet på rødvin. Du kan derfor ikke regne med, at rødvinsgløgg til 100 kroner er dobbelt så god som en rødvinsgløgg til 50 kroner.

Smag dig frem for at finde din favorit. 

Forbrugerrådet Tænk har klaget over tre slags gløgg

Vi anmeldte i 2016 tre gløggprodukter for vildledende markedsføring. Produkterne havde nemlig ikke set skyggen af vin.

Fødevarestyrelsen afviste klagen fra Forbrugerrådet Tænk. Gløgg uden vin må derfor gerne kaldes gløgg, så længe det indeholder ingredienser, der traditionelt anses for ingredienser i gløgg.