Vaniljestænger: Her får du mest for pengene | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Vaniljestænger: Her får du mest for pengene

Prisen på vaniljestænger kan variere meget. Men der er så stor forskel på indholdet af vaniljekorn, at de billige stænger kan ende med at koste det samme som de dyre.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Thomas Dahl · 4. november 2019
vaniljestang i test

Stigende vaniljepriser

Prisen på vaniljestænger er fløjet i vejret, og de billigste vaniljestænger i vores test koster 30 kroner stykket. 30 kroner er ikke så langt fra det, man betalte for tre-fire år siden, men dengang fik man typisk to stænger for 30 kroner – nu får man én vaniljestang.

Forbrugerrådet Tænk har undersøgt to til tre vaniljestænger fra hvert af de 14 mærker vi har testet. 

Stængerne er vejet, og så er vaniljekornene skrabet ud af stængerne, og mængden af ren vanilje er derefter også blevet vejet. Prisen på vaniljestængerne er på den baggrund opgjort med en pris pr. gram vaniljestang og ikke mindst en pris pr. gram vaniljekorn. 

Konklusionen er, at en af de dyrere vaniljestænger med den eksklusive tahiti-vanilje ender med at være blandt de billigste. 

Vaniljestang til 80 kroner med meget vanilje

Testen viser, at mængden af vaniljekorn i de enkelte stænger varierer en del. Testvinderen Tørsleffs Tahiti Polynesien Vaniljestang indeholder i de tre undersøgte stænger 2,2, 1,2 og 1,7 gram vaniljekorn i stængerne. 

Vaniljemængden i Tørsleffs Tahiti Polynesien Vaniljestang skal ses i forhold til, at flere andre vaniljestænger gennemsnitligt indeholder 0,4 gram vanilje pr. stang. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?