Ulykkesforsikringer: Her er de bedste og billigste Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Ulykkesforsikringer: Her er de bedste og billigste

Pris og kvalitet følges ikke ad, når det kommer til ulykkesforsikringer, viser vores test. Så hvad skal du være opmærksom på, hvis du vil tegne en ulykkesforsikring - og hvilke er Bedst i Test?

Lars Nøhr Andresen og Emil Rosager Schaarup · Foto: Getty Images · 30. marts 2022
Mor og to drenge skal ud og cykle

Når ulykken sker, kan det være rart på kort sigt at få en kontant kompensering for skaden. Og det er det ulykkesforsikringen gør.

Den giver dig et engangsbeløb udbetalt ved en pludselig opstået skade, ligesom forsikringen også typisk vil dække en række behandlingsudgifter til eksempelvis kiropraktik og fysioterapi.

“Ulykkesforsikringen er modsat fx indboforsikring og husforsikring ikke en af de forsikringer, vi her i Forbrugerrådet Tænk som udgangspunkt anbefaler alle forbrugere at have. Du er automatisk sikret akut lægehjælp i Danmark, og vil også ofte få betalt opfølgende hjælp. Men der er områder, hvor du selv står med regningen, hvor ulykkesforsikringen kan hjælpe. Det gælder fx mange skader på dine tænder. Og kommer du ud for en alvorlig ulykke, kan det være en hjælp at få et kontantbeløb udbetalt, selv om du får behandling hos det offentlige sundhedssystem,” siger Emil Rosager Schaarup.

Når forsikringsselskaberne tjener godt med penge, så er det, fordi de udbetaler færre penge, end forbrugerne indbetaler til dem. Emil Rosager Schaarup Projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Om ulykkesforsikringen er relevant for dig afhænger i høj grad af din økonomi.

Hvis en større tandlægeregning fx er problematisk, kan det være en vigtig hjælp at have en ulykkesforsikring.

“Det er altid lidt et gamble at købe en forsikring, og og når forsikringsselskaberne tjener godt med penge, så er det, fordi de udbetaler færre penge, end forbrugerne indbetaler til dem. Vores test viser, at ulykkesforsikringer typisk koster mellem 1.500-3.000 kroner årligt alt efter alder, profession og selskab. Over et voksent liv på 50 år bliver det hurtigt over 100.000 kroner, og måske får du aldrig brug for ulykkesforsikringen,” siger Emil Rosager Schaarup.

Vigtigt: Dækker ikke nedsat erhvervsevne

Ulykkesforsikringen dækker ikke ménskader som følge af sygdom eller nedslidning over længere tid. Ulykkesforsikringen giver heller ikke en løbende udbetaling, hvis du mister din erhvervsevne som resultatet af en ulykke. Selv om det kan lyde som store beløb, du får udbetalt ved alvorlige skader, så er det aldrig noget, der kan erstatte de penge, som du kunne have tjent over mange år.

Disse ulykkesforsikringer er Bedst i Test

Vi har testet ulykkesforsikringer hos 14 forskellige forsikringsselskaber. Vores test viser, at pris og kvalitet ikke hænger sammen, når det gælder ulykkesforsikringer.

Du kan altså ikke købe en dyr forsikring og regne med, at du får den bedst mulige dækning. 

De bedste ulykkesforsikringer er dem fra selskaber, der gennemgående har lave priser, og som har fordelagtige forsikringsvilkår. 

Hvilket forsikringsselskab har de billigste og bedste ulykkesforsikringer? 

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?