Termometre til pande, øre og numse - Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse termometre er de bedste i test

Der er rigtig gode alternativer til de traditionelle termometre, hvis du eller andre i familien ikke bryder sig om at få taget temperaturen i endetarmen. Men se dig for- ikke alle er lige gode.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 26. januar 2023
Se de bedste pande- øre- og numsetermometre

Fotokredit: Getty Images

Et termometer kan være ganske uundværligt, hvis sygdom bryder ud i familien. Vi har testet forskellige typer af termometre til at måle kropstemperaturen med.

Disse termometre har vi testet

Vi har testet 15 digitale termometre. De fem er traditionelle termometre, som kan bruges i endetarmen, i munden eller i armhulen. De resterende ti er kontaktløse eller berøringsfri termometre, der måler temperaturen på panden eller i øret.

Vi har testet digitale termometre fra følgende mærker:

Beurer, Braun, Grundig, Medisana Microlife, Omron og Withings

Sådan har vi testet de digitale termometre

Vi har testet, hvor nøjagtigt termometrene måler kropstemperaturen og hvor pålidelige de er ved gentagne målinger. Testen er foretaget i et laboratorium, og derudover har vi haft et testpanel bestående af 30 voksne og deres børn til at teste termometrene.

Nøjagtigheden er målt i laboratoriet, hvor vi har lavet fire målinger ved ni forskellige temperaturer. Pålideligheden er testet både i laboratoriet samt ved gentagne målinger af testpanelet under kontrollerede testbetingelser.

Vi har også testet brugervenlighed, og hvor holdbare termometrene er ved at undersøge, om de kan klare en tur på gulvet fra 80 cm højde.

Af praktiske og hygiejniske årsager har testpanelet målt temperaturen med de traditionelle termometre i armhulen i stedet for i endetarmen. Men armhulen er ikke det mest pålidelige målested, og testen viser derfor større variation i de gentagne målinger, særligt for børnene, end hvis termometeret bruges i endetarm. Trods dette er intet galt med de traditionelle termometre, som tværtimod måler meget præcis.

De traditionelle er en anelse bedre, men…

I toppen af testen er to traditionelle termometre. Har du ikke lyst til at bruge et termometer i endetarmen, er der dog også rigtig gode alternativer blandt de infrarøde termometre.

Vælger du et infrarødt termometer, skal du dog se dig godt for, fordi der er stor forskel på nøjagtigheden af dem. Vi anbefaler to af de berøringsfri termometre, der måler temperaturen på panden, og derudover også det øretermometer, der klarer sig bedst i vores test.

Testen viser også, at du ikke behøver købe de dyreste termometre for at få de bedste. Mange af de billigste termometre er de traditionelle, som også er meget præcise i målingerne. Nogle af de infrarøde termometre koster væsentligt mere end de traditionelle og svinger i pris fra 228 kroner til 765 kroner.

Disse termometre er Bedst i Test

Ét termometer bliver Bedst i Test, men der udover anbefaler vi fire andre, hvoraf tre får vores Anbefaler mærke. Vi anbefaler både termometre til endetarmen og infrarøde kontaktløse termometre som fx øre-og pandetermometre. 

Vil du se hvilke termometre som klarer vores test bedst?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?