Disse 3 termokander er de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse termokander er de bedste i test

En termokande skal holde kaffen eller teen varm. Men pris og kvalitet hænger ikke altid sammen. Se de tre kander, der klarer sig bedst i Forbrugerrådet Tænks test.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 14. maj 2024
Der bliver hældt kaffe op og bedst i test logo

Termokander bliver i en del tilfælde købt for at se pæne ud på spise- eller sofabordet. 

Vigtigst er det dog, at de holder teen eller kaffen varm. Det klarer ikke alle de termokander, vi har testet, og pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis sammen. 

Disse termokander har vi testet 

Vi har testet termokander fra mærkerne Alfi, Bodum, Emsa, Eva Solo, Georg Jensen, Helios, Ikea, Kähler, Palsby, Rosendahl, Stelton og Tiger 

Laboratoriet har blandt andet testet isolering, holdbarhed, robusthed og brugervenlighed. 

Skal din termokande kunne klare en tur på gulvet? 

Mange af de testede termokander har en indsats af glas. Når vi tester om termokanderne kan tåle at blive tabt på et betongulv, så går det indvendige glas i stykker, så kan ting godt smutte ud af hænderne på dig, så kan du overveje at se efter en termokande, som du kan få reservedele til. Du kan også overveje at købe en termoflaske med stålindsats i stedet. 

Vi tester lukkemekanismen 600 gange, hvilket svarer til et års hyppig brug. Testen viser, om der er en synlig forværring, og om termokanden efterhånden bliver utæt. Bruger du din termokande meget er det ikke uvæsentligt, om den tåler langvarig brug uden at tage skade. 

Reservedele kan forlænge kandens levetid 

Termokander bør kunne holde til mange års brug, især hvis de er dyre. Hvis kanden går i stykker, er det i nogle tilfælde muligt at få reservedele og reparere den. Spørg i forretningen om det er muligt at tilkøbe reservedele fx propper, pakninger og glasindsatser. 

Disse 3 termokander er de bedste i test 

Vi anbefaler tre termokander som gode valg, heraf får to Bedst i Test. De er gode til at holde indholdet varmt og drypper ikke. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?