Overblik: Her får du det billigste boliglån
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Overblik: Her får du det billigste boliglån

Skal du låne til en bolig, kan du vælge mellem flere typer af realkreditlån. Hvor du får det billigste boliglån afhænger af, hvilken type lån, du vil finansiere din bolig med. Få overblik her.

Lindi Winkel · Foto: Getty Images · 7. september 2023
Mor og søn i deres nye bolig

Der er ikke de store forskelle på omkostningerne for de samme typer af lån hos de fire danske realkreditinstitutter. Men til gengæld kan der være tusindvis af kroner at spare på at vælge det realkreditinstitut, der passer bedst til din lånesituation.

Det viser vores seneste test af boliglån hos de fire realkreditinstitutter Totalkredit, Realkredit Danmark, Jyske Realkredit og Nordea Kredit.

I testen har vi undersøgt, hvad de årlige, løbende omkostningerne er i 50 forskellige lånesituationer. Vi har testet både fast forrentede lån, F5, F3, F1 og kort rente. Omkostningerne omfatter bidragssats, kursfradrag og tillæg for afdragsfrihed.

Her er dit boliglån billigst

Dit realkreditlån koster dig penge i form af renter på de obligationer, der ligger bag ved dit lån. Renten bestemmes af obligationsmarkedet - ikke af realkreditinstituttet. 

De løbende omkostninger på dit lån, som du betaler til realkreditinstituttet, koster dig tusindevis af kroner hvert år. Og selv om forskellene mellem lån fra to forskellige realkreditinstitutter kan se meget ens og lave ud, så kan selv meget små procentforskelle have stor betydning for din økonomi som boligejer

Det rigtige valg af realkreditinstitut handler blandt andet om, hvilket lån du gerne vil have. I testen af realkreditlån fandt vi således lånesituationer, hvor både Realkredit Danmark, Jyske Realkredit og Totalkredit er billigst. 

Se herunder, hvor vi fandt de billigste boliglån målt på løbende omkostninger.

embed_realkredit_23_skema

Vil du se, om der kan være penge at spare på dit boliglån?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?