Disse maskinopvask - vasketabs, pulver og gel er Bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her er den bedste maskinopvask i test

Hvilken maskinopvask er bedst i test? Vi har testet opvasketabs, pulver og gel, og peger her på de bedste i vores test. Find de bedste opvaskemidler til din opvaskemaskine her.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 13. april 2023
Disse maskinopvask - tabs, løs pulver og gel er Bedst i Test

Det er ikke ligegyldigt, hvilken maskinopvask du bruger i din opvaskemaskine. Det viser vores test af forskellige typer af maskinopvask. I testen har vi set på hvor gode midlerne er til at vaske glas, tallerkener og bestik rent, når vi udsætter dem for indtørret havregrød, æg, te, og fastbrændt mælk

Disse mærker har vi testet

Vi har testet opvasketabs, -pulver og –gel, som vi har købt i dagligvareforretninger, og som dækker markedet bredt.

Coop, First Price, Grøn Balance, Hello Sensitive, Neophos, Rema1000, Salling, Salling Fri, Sonett, Vel, W5 og Änglamark

Maskinopvask med god kemi er testet

I testen har vi generelt udvalgt maskinopvask med god kemi, dvs. midler som får A- eller B-kolbe i kemiluppen. Det har vi valgt at gøre efter vi i december 2022 deklarationstestede 41 opvaskemidler til opvaskemaskiner og fandt uønsket kemi i 21 af dem.

Vi har dog også taget populære mærker med i testen, selvom de indeholder uønsket kemi, fordi vi ved det bliver efterspurgt og fordi vi er interesserede i at undersøge, om det gør en forskel for vaskeevnen.

Opvasketabs, pulver og gel

Du kan få maskinopvask som pulver, tabs og flydende gel. Vores test viser, at specielt de flydende midler har problemer med vaskeevnen, men der er også tabs og pulver, som ikke klarer vores test godt.

Vores test viser, at noget maskinopvask er bedre til nogen typer af mad end andre. Drikker du fx meget te, kan du med fordel vælge et opvaskemiddel, som klarer den type pletter godt. I testen kan du se hvordan de enkelte opvaskemidler klarer de forskelle vaskeudfordringer.

Bruger du maskinopvask til at sætte gryder, bageplader m.m i blød, kan du med fordel vælge et opvaskemiddel i pulverform eller gel, så du ikke skal bruge en hel tab hver gang. Maskinopvaskemidlerne indeholder enzymer og det gør din iblødsætning mere effektiv end hvis du kun bruger håndopvaskemiddel.

Pris pr vask svinger meget

Prisen pr. vask svinger meget fra maskinopvask til maskinopvask. Normalt skal du bruge én opvasketab på vask, men bruger du løs pulver eller gel, er det vigtigt, at du doserer rigtig, da overdosering belaster miljøet og din pengepung unødigt.

Prisen pr vask svinger fra ca. 0,65 kroner for den billigste til ca. 3,50 kroner for den dyreste og pris og kvalitet hænger ikke sammen.

Disse opvasketabs og andre typer af maskinopvask er bedst

Både tabs og pulver giver en god ren opvask. Vi anbefaler fire forskellige, som både vasker godt, og som ikke indeholder problematisk kemi.

Vil du se hvilke maskinopvaske vi anbefaler?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?