Bordopvaskemaskine - skal jeg købe én?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Skal jeg købe en bordopvaskemaskine?

En lille bordopvaskemaskine kan spare på pladsen i køkkenet. Men er de overhovedet gode nok til at vaske op og er de energibesparende? Vi har testet.

Christina Vejsgaard Koch · Foto: Getty Images · 7. maj 2024
Køkkenting

Små bordopvaskemaskiner kan være en løsning, hvis du vil have en opvaskemaskine men ikke har plads til en i normal størrelse.

Du kan finde bordopvaskemaskiner fra omkring 1.000 kroner, men mange koster det samme som en almindelig opvaskemaskine.

Bordopvaskemaskiner er ikke ret effektive

De små opvaskemaskiner er dog ikke nødvendigvis et godt køb. Sammenlignet med de almindelige opvaskemaskiner, klarer bordopvaskemaskinerne sig ikke ret godt i vores opvaskemaskine test.

Energiforbruget og tidsforbruget er typisk en del højere for bordopvaskemaskinerne. Derfor kan bordopvaskemaskinen blive dyr over tid, fordi din el- og vandregning bliver højere.

De bordopvaskemaskiner vi har testet bruger omkring 0,65 kWh og mellem 7-9 liter vand på deres autoprogram til sammenligning bruger en almindelig opvaskemaskine omkring 0,85 kWh og 10-12 liter vand på et autoprogram.

Men da en bordopvaskemaskine typisk kun har plads til 6 kuverter mod 13-14 kuverter i en almindelig opvaskemaskine, så er det samlede energiforbrug i bord-maskinerne noget højere end de almindelige maskiner.

'vand_el_bordopvaskemaskine'

Når vi derfor ser på energi og vandforbrug pr kuvert, så får alle bordopvaskemaskiner en dårlig bedømmelse. Vores test viser også at bordopvaskemaskinerne ikke er så gode til at vaske og tørre.

Disse bordopvaskemaskiner har vi testet

Vi har skiftet testprogram, men i vores tidligere test har vi testet fem bordopvaskemaskiner. Vi tester dem på lige fod med alle andre maskiner til opvask. Vi har testet maskiner af mærkerne

  • Electrolux
  • Logik
  • Elvita
  • Bosch

Og de koster mellem 2.400 – 3.700 kroner.

De modeller vi har testet klarer sig fra ”Middel” til ”Under middel”, så derfor er der ikke nogen modeller, der er gode nok, til at vi vil anbefale dem.

Overvej en smal opvaskemaskine

Mangler du plads i dit køkken, kan du overveje at se efter en smal opvaskemaskine, som typisk er 45 cm bred. De klarer sig bedre i testen og optager heller ikke vigtig bordplads.

I vores test kan du under Tidligere testede opvaskemaskiner sortere på forskellige typer af opvaskemaskiner fx ”bordopvaskemaskine” og ”smal model”