Her får du opsparingskontoen med den bedste rente Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her får du opsparingskontoen med den bedste rente

Vores test af opsparingskonti viser, at der er store forskelle på renten. I enkelte banker kan du få en rimelig rente, hvis du er villig til at binde pengene i en tid.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 10. januar 2023
Mor og søn kigger på deres opsparingskonto på netbanken

Opsparingskontoen er en bankkonto, hvor du får en højere rente, mod at banken har en forventning om, at pengene bliver stående urørt i et tidsrum. Det vil sige, at det ikke er en konto, hvor du hæver og sætter penge ind så ofte, som du typisk vil gøre på din almindelige bankkonto, som kan være din lønkonto eller budgetkonto. 

I et par år har opsparingskontoen været mere eller mindre irrelevant, fordi der har været negative renter, men denne test viser, at opsparingskontoen er på vej tilbage. Det er de specialiserede forbrugslånsbanker og nyere webbaserede banker og nogle få traditionelle banker, der efter de seneste måneders rentestigninger er begyndt at tilbyde fornuftige renter. 

Af de 22 banker i testen kan du i de 11 få en opsparingskonto med positiv rente, uden at du behøver at flytte din NemKonto til banken. 

Du kan med andre ord oprette en konto i banken og flytte dine penge til de pågældende banker uden at skulle opsige din nuværende bank, have nye betalingskort og den slags. 

I hvilket pengeinstitut du får den bedste rente på din opsparing?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?