Test: Jeva Beginners Monster W | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem
Kemi test

Jeva
Beginners Monster W

Om produktet

Jeva Beginners Monster W får testens laveste kemi-beømmelse, C-kolben.

Den kemiske analyse af skoletasken viste indhold af ftalaten DEHP i dele af tasken blandt andet refleks-logoet, hvor stoffet blev fundet i koncentrationer mange gange over, hvad der er tilladt i forbrugerprodukter.

Siden sommeren 2020 har 4 ftalater, herunder DEHP, været forbudt i forbrugerprodukter som blandt andet skoletasker. Produkter, der er sat på markedet før forbuddet trådte i kraft, må dog fortsat sælges ud.

DEHP er uanset uønsket i forbrugerprodukter – særligt i produkter til børn - og skoletasken får derfor en C-kolbe.

Jeva stopper brugen af reflekser

Jeva har på baggrund af Forbrugerrådets test selv undersøgt tasken og fundet indhold af DEHP i logo og reflekser, der sidder på sidelommer og gjorden på skulderremmene.

De oplyser, at de omgående har standset brugen af reflekserne, hvori ftalaten er fundet i det nederste og indkapslede farvede materiale.

Producenten vurderer, at der ikke er direkte hudkontakt med det ftalatholdige materiale, da der oven på det ftalatholdige materiale er påsyet det reflekterende materiale, som ikke indeholder ftalater.

”Vores producent – og dermed vi – har desværre overset den pågældende fejl. En test af refleksmaterialets råmateriale fra vores producent i marts 2020 bekræftede, at materialet ikke indeholdt ftalater på dette tidspunkt. Det har altid været Jeva’s erklærede målsætning at levere skoletasker, som er fri for alle skadelige stoffer i henhold til gældende lovgivning og grænseværdier. Det har vi kunnet stå inde for i mange år, hvilket tidligere tests også har bekræftet. Det vil vi fremover leve op til igen, og vores tests fra vores testlaboratorie vil blive lagt offentligt ud hvert år,” udtaler Jeva.

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden bisphenol a
  • Uden cykliske siloxaner
  • Uden klorparaffiner
  • Uden flammehæmmere
  • Med phenol
  • Med ftalater